20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Saatcı’yı mahkemeye veriyor

BEHÇET SAATCI’YA MAHKEME YOLU GÖRÜNDÜ

Özel Çevre Koruma Kurumu’nun koy ve plajların kullanım hakkını elinden alması nedeniyle öfke dolu bir açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, açıklamasında hedef gösterdiği AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan tarafından mahkemeye veriliyor.

Ocak ayının son haftasında Fethiye Belediyesi’ne yazı gönderen Özel Çevre Koruma Kurumu, kendisine ait olan ancak her yıl sözleşme yenileyerek işletme hakkını verdiği Fethiye Belediyesi’nden koy ve plajları boşaltmasını istedi. Gelen yazı üzerine yanına bazı Belediye Meclis Üyelerini de alarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Devletin arazisi İktidar partisinin ilçe başkanı tarafından pazarlanıyor” demişti. Oldukça sert ifadelerle tamamlandığı açıklamasında farklı iddialara yer veren Behçet Saatcı’nın açıklamasındaki bilgi eksiklikleri ve yanlışlıklar kısa sürede ortaya çıktı ancak AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan konunun peşini bırakmıyor. Bugün parti binasında bir açıklama yapan Mustafa Ali Türkan, açıklamasındaki iddialara “İftira ve karalama” dediği Behçet Saatcı’yı mahkemeye vermek üzere avukatlarına talimat verdiğini söyledi. Türkan açıklamasında “ÖÇKK ile Fethiye Belediyesi arasında yaşanan sürecin şahsımla hiçbir ilgisi yoktur olamaz. Yapılan açıklamada ‘Devletin arazisi iktidar partisinin ilçe başkanı tarafından pazarlanıyor’ denilmiş. Bu karalama, gerçek dışı beyan ve iftiralar için avukatlara talimat verdim mahkemede hakkımı arayacağım” dedi.

TÜRKAN “SAATCI’NIN AÇIKLAMALARI İFTİRA VE YANLIŞ BİLGİ DOLU”

Geçtiğimi Salı günü Muğla’da olduğu sırada haberi aldığını anlatan Mustafa Ali Türkan, haberi alır almaz MHP’li Muğla İl Genel Meclis Üyesi ve Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Mehmet Üyük’e burayı birliğiniz işletsin dediğini anlattı. Fethiye Belediye Behçet Saatcı’nın açıklamasında belirtildiği gibi, ÖÇKK tarafından sözleşmesi uzatılmayan koy ve plajların siyasi olarak bazı kişilere verileceği iddialarına bu yolla cevap veren AK Parti İlçe Başkanı Türkan “Amacım bu olsa gidip MHP’li birlik başkanına burayı birliğiniz işletsin demem. Ben her zaman sadece Fethiye’min ve vatandaşlarımızın tarafından bakarım olaylara. Başkan Behçet Saatcı’nın açıklamasına bakılırsa koy ve plajları kendi malları sanabilir ama ben devletin malını ne Mehmet Üyük’e, ne şahsıma, nede kimseye istemiyorum. Belediye 1 yıllığına kiraladığı bu koy ve plajların işletmesini 3 yıllık sözleşmelerle kiralayarak insanları mağdur etti. Çalış plajında da halen sadece şemsiye ve şezlong işletmeciliği yapılıyor. Üzerimize atılan iftira beni son derece üzdü. Başkan Saatcı elini vicdanına koysun ve düşünsün. Bir özür bekliyorum kendisinden. Ayrıca konuyu mahkemeye taşıyorum ki şeriatın kestiği parmak acımaz” dedi.

“SAATCI’NIN ÖRNEK VERDİĞİ DALYAN BELEDİYESİ AK PARTİLİ DEĞİL”

Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı’nın açıklamasında “Dalyan Belediyesi AK Partili olduğu için plaj işletmeleri elinden alınmıyor” dediğini de hatırlatan Mustafa Ali Türkan “Dalyan Belediyesi AK Partili bir belediye değil. Burada bile basit bilgi yanlışı ve hatalar var. Nasıl dayanaksız ve gerçek dışı iddialar olduğu ortada. Bu iftira beni çok yaraladı. Bugüne kadar namusumla şerefimle Fethiye’de ticaret yapan bir esnafım. Başkan Saatcı’dan özür bekliyorum” dedi.

İLÇE BAŞKANINI ÖLDÜRÜRLER İDDİASINA TÜRKAN CEVAP VERDİ

Koyların Fethiye Belediyesi’nden alınmasından sonra bir köşe yazarının “AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan’ın kafasına sıkacaklar” şeklinde yazı yazdığı konusunda ki görüşleri sorulan Türkan “Allah canımı verdi, ancak Allah alır. Benim verilemeyecek hiçbir hesabım yok. İlahi huzurda sadece eksik ibadetlerimin hesabı çıkar karşıma ama asla kul hakkı çıkmaz çünkü bu asla olamaz. Bu yüzden korkmuyorum, korkmayacağım, kimse doğruyu gizleyemez, saklayamaz” dedi.

BEHÇET SAATCI’YA MAHKEME YOLU GÖRÜNDÜ
BEHÇET SAATCI’YA MAHKEME YOLU GÖRÜNDÜ
BEHÇET SAATCI’YA MAHKEME YOLU GÖRÜNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 16:48:02
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 17:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?