22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Safari cipi takla attı: 10 yaralı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde turistlerin safariye çıktığı cip ile bir kamyonet çarpıştı. Taklalar atarak devrilen cipteki 8'i turist 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Fethiye’den sabahın erken saatlerinde, bir safari şirketi ile cip turuna çıkan turistler kaza yaptı. Tlos, Saklıkent ve Patara'yı gezdikten sonra akşam saatlerinde konvoy halinde dönüş yoluna çıkan safari ciplerinin arasına Eşen Beldesi'ne bağlı Gölbent Köyü yakınlarında aynı yönde giden Yaşar Koyuncu'nun kullandığı 07 ASZ 54 plakalı kamyonet girmek istedi. Safari ciplerini sollamaya çalışan Koyuncu'nun kullandığı kamyonet ile Muhammet Mutat’ın (28) kullandığı 48 FK 747 plakalı safari cipi çarpıştı. Taklalar atan cip şarampole yuvarlanıp devrildi. Feci kazada, safari cipinde bulunan 8'i turist 10 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Lokman Hekim Esnaf Hastanesi ile Fethiye Devlet Hastanesi'nde götürülüp tedaviye alındı. Kazada yaralananların isimleri şöyle: Paulan Tony Şutuart (44), Josebh More (15), Alice Roce More (12), Jesika May More (14), Jagwyn More (43), Rhys Alexander (15), Megan Evıns Bett (14), Pamela Jey Evens (46), Erçin Özer (20) ve Muhammet Mutat.

Fethiye Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edilen cip sürücüsü Muhammet Mutat, halen kazanın şokunu atlatamadığını belirterek, “Bir kamyonet sollamaya kalktı. Safari araçlarının konvoyuna girmeye çalışıyordu. Birdenbire sol ön kısmımıza çarptı. Sonrasını hatırlamak istemiyorum. Tam 3 takla attık” dedi.

Kaza ile ilgili soruşturmayı Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı sürdürürken, kamyonet sürücüsü Yaşar Koyuncu da gözaltına alındı.
DHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 13:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?