22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Sahte para operasyonu genişliyor

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, komisyon karşılığı sahte fatura düzenledikleri öğrenilen şirketlere baskın düzenlendi. 

Baskında ele geçirilen sahte fatura tutarı 1 milyon 200 bin YTL'ye ulaştı. Yüzde 2 komisyon karşılığı sahte fatura dağıtıldığı istihbaratını alan Fethiye KOM Grup Amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Kağıt üzerinde kurdukları ithalat ihracat firması aracılığıyla fatura dağıttıkları tespit edilen Rahmi A. ve Tacettin A. ile bağlantıya geçen dedektifler, yine yüzde 2 komisyonla 20 bin YTL'lik fatura almak için anlaştı. Bu temas ve anlaşmanın ardından faturaları düzenlemek için iş yerlerine giden şahısları takip eden polis suçüstü baskın yaptı. Mal ya da hizmet olmadığı halde fatura düzenleyerek devleti zarara uğratan 3 kişi yakalandı. Baskın yapılan iş yerinde bulunan E.Ö. adlı şahısta gözaltına alındı. Yakalanan şahıslarla birlikte çok sayıda fatura, naylon fatura düzenlemede kullanılan yardımcı malzemeler ve sahte fatura kayıtlarının tutulduğu bir bilgisayara el konuldu. Şahısların kurdukları hayali şirketleri yan şirketlere aktararak bu şirketler üzerinden fatura kestikleri belirlenirken, faturaların inşaat malzemelerinden temizlik hizmeti alımına kadar geniş bir yelpazede olduğu belirtildi. 

Fethiye iş dünyasında büyük ses getiren operasyonun genişleyerek süreceği öğrenilirken büyük turizm işletmelerinin adı da operasyona karıştığı iddia edildi. Şimdiden sekiz restoranın bu faturalardan aldığı tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 14:17:14
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 14:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?