20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

'Şehide Saygı ve Teröre Lanet' mitingi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde “Şehide Saygı Teröre Lanet” mitingi düzenlendi. Öğrencilerin çoğunlukta olduğu mitingde, bazı turistlerde Türk Bayrağı taşıyarak teröre tepki gösterdiler.


Fethiye ilçe merkezinde Atatürk Anıtı önünde saat 11.00 de gerçekleştirilen “Şehide Saygı Teröre Lanet” mitingi yaklaşık 300 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. İlçe protokolünün katılmadığı mitingde öğrenciler çoğunluktaydı. Şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan miting, Hakkari’nin Aktütün Karakolu’nda ve Diyarbakır’da şehit olan asker ve polislerin isminin okunmasıyla devam etti. Derslerinden izin alarak miting alanına gelen öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından bir konuşma yapan Fethiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Namık Ünal, şehitlik mertebesi ve vatan için canını veren şehitlerin kutsallığını anlatan bir konuşmasında, “Şehitleri unutmamalıyız” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından tüm şehitler için hep birlikte dua eden kalabalık daha sonra kordon boyunda kısa bir yürüyüş yaparak dağıldı. Mitingde bazı turistlerin Türk Bayrakları taşıyarak terörü protesto ettiği, bazı turistlerinde katılımcılara alkışlarla destek verdiği görüldü.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 14:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?