22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Sel seraları vurdu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 11 saat aralıksız devam eden yağmur yağışı nedeniyle meydana gelen sel felaketinde, 3 beldede yaklaşık 8 bin dönüm sera zarar gördü.


Dün gece saat 23.00 sıralarında başlayan ve bugün öğle saatlerine kadar devam eden sağanak yağış, Fethiye'nin Karaköy, Karadere ve Kumluova beldelerinde sellere neden oldu. Seracılıkla geçimin sağlayan 3 beldede kanalların taşması sonucu meydana gelen selde yaklaşık 8 bin sera zarar gördü. Beldelerde bulunan seraların yarıdan fazlasının hasar gördüğünü belirten Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, bölgede hasar tespit çalışmalarına da başladı. Göle dönen seraların içindeki suyu pompalar ve iş makineleriyle boşaltmaya çalışan çiftçilerin bu çabaları da kanallardan taşan sular nedeniyle yetersiz kalıyor.

Karaköy ve Karadere beldelerinde yaklaşık 200 evin, Kumluova beldesinde de 150'ye yakın evin sel suları nedeniyle hasar gördüğü belirtildi.


Seralarda yüzde 80 hasar olduğunu, hem ürün kalitesinin hem de rekoltenin büyük ölçüde düşeceğini söyleyen Kumluova Belediye Başkanı Ramazan Kaynak, "Bu küresel ısınmanın bir felaketidir. Doğal denge bozuldu. Sabah saatlerinde başlayan ve 2 saat süren şiddetli yağmur sonrası dağlardan inen sular, önce Karaköy'ü ardından da Kumluova ve Karadere beldelerini sular altında bıraktı. İki belde ve bir köyde yaklaşık 8 bin dönüm sera sular altında kaldı. Bu bir doğal felakettir. Bu iki belde daha önceleri de su
baskınına maruz kalıyordu. İki belediye olarak biz gerekli önlemleri aldık, dere yataklarını ve kanalları temizledik. Ama 2 saatte yağan yağmur suları ile oluşan sel, dere ve kanallardan taştı. Allah'tan gelen bir felaket, yapabileceğimiz bir şey yoktu" dedi

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 02:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?