18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Sorunlu cennet

Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Fethiye’de, "Çevre Sorunları ve Toplumsal Yaklaşımlar" konulu panel düzenlendi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele, çevreciler, ilçe yöneticileri ve az sayıda vatandaş katıldı. Panelde konuşan avukat Emre Özçelebi, psikolog Ufuk Emek, Muğla Üniversitesi Ali Sıtkı Mefaret Koçman, öğretim görevlisi Gülbahar Edik ve çevre mühendisi Hale Çil, kirliliğin nedenlerini, çözümleyecek birimleri ve yaşanan sorunları katılımcılara anlattı.

Fethiye’ye de yaşanan kirliliği maddeler halinde açıklayan Çevre Müdürü Behlül Şenyürek, "Fethiye bir cennet fakat çevre sorunları var. Bunların başında Fethiye’nin her tarafından girişi gayet görsel açıdan kötü durumda. Fethiye’ye gelen yabancılar bir turistlik kente değil de bir köy yerine, tarım alanına girdiklerini düşünüyor. Kent girişlerinin görsel kirliliği önleyecek şekle getirilmesi lazım" dedi.

Fethiye Körfezi’nde de büyük bir kirlilik yaşandığını belirten Şenyürek, "Daha önceleri merkezi arıtma tesisi olmadığından derin deniz deşarjıyla foseptik denize aktarılmaktaydı. Şimdi arıtılıyor. Bu suların aynı zamanda tarımda da kullanılması faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 17:43:01
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 17:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?