16
Haziran
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Tatilini hayvan barınağında geçiriyor!

Fethiye’ye tatile gelen Hollandalı veteriner, hayvan barınağında çalışarak tatilini geçiriyor.

Her yaz mevsiminde tatil için Fethiye’ye gelen Hollandalı veteriner Wendy Van Girzen, Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı’nda hayvanlarla ilgilenerek günlerini geçiriyor. Daha önceleri turist rehberliği yaptığı için Fethiye’ye geldiğini söyleyen Van Girzen, daha sonraki yıllarda ise Fethiye’ye tatil için gelmiş. Turist rehberliğini uzun yıllar önce bırakan ve asıl mesleği olan veterinerliği Hollanda’nın en büyük hayvan hastanelerinden birinde yapmaya devam eden Wendy Van Girzen, Fethiye’ye tatile geldiğinde hayvanlardan ayrı kalamıyor.

Diğer turistler gibi sahile yada eğlence mekanlarına gitmek istemediğini belirten Hollandalı veteriner, barınaktaki hayvanlarla ilgilenmenin kendisini her şeyden daha fazla dinlendirdiğini söylüyor.

Barınaktaki görevlilere yardım eden ve hayvanlar için elinden geleni yapan Wendy Van Girzen, “Burada hayvanlarla zaman geçirmekten, onlara yardım etmekten son derece mutluyum. Bu beni kum yada barlardan daha çok eğlendiriyor. Hollanda’da da çok büyük bir hayvan hastanesinde veteriner olarak çalışıyorum. Türkiye’ye tatile geldiğimde de hayvanlardan ayrı kalamıyorum. Burası hayvanlar için güzel bir yer. Tedaviye ve barınmaya ihtiyacı olan hayvanlara burada yardım edildiğini görmek, bunun bir parçası olmak çok güzel” dedi.

Barınaktaki hayvanlarında alıştığı ve hiç ürkmedikleri Hollandalı veteriner, önümüzdeki yıllarda da Fethiye’ye ve bu barınağa geleceğini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 14:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?