19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

TEMA öğrencileri bilgilendiriyor

TEMA'DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

TEMA, iki gönüllü öğretmen ile Fethiye'deki tüm okullarda küresel ısınma, erozyon ve orman yangınlarını önleme yöntemlerini anlatmayı planlıyor.

TEMA, ilk gün üç ilköğretim okulunda öğrencileri bilgilendirici sunum yaptı. Kargı Şehit Refik Cesur İlköğretim Okulu, Yanıklar İ.Ö.O. ve Çiftlik Ali Rıza Köse İlköğretim Okulu'nda başlayan eğitim çalışmalarında öğrencilere, "küresel ısınma, erozyon ve orman yangınları" ile ilgili bilgi verildi. Öğrenciler toplantı sonunda öğretmenlerine teşekkür etti.

Bilgilendirme toplantılarıyla ilgili açıklama yapan TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, "Bu yıl çok daha profesyonel olarak eğitime başladık. Sağlık Meslek Lisesi'nden Nuran Kizen ve Anadolu Lisesi'nden Pınar Ercan adlı iki uzman gönüllü öğretmenimiz ile Fethiye'de köyler dahil tüm okullara sunum yapacağız" dedi.

Okullarda geri dönüşümle ilgili sorunların bulunduğunu söyleyen Tirli, şöyle konuştu: "Bu konuda notları alıyoruz. Eksiği bulunan okullarımıza geri dönüşümle ilgili yardımcı olmaya çalışacağız. Önümüzdeki günlerde Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde Atatürk Ormanı oluşturacağız. Daha sonra Erozyonla Mücadele Haftası'nda bir dizi etkinliğimiz olacak."

Tirli, çalışmalara destek veren Kaymakam, Orman İşletme Müdürü, Milli Eğitim Müdürü ve Belediye Başkanına teşekkür etti.

Okyay Tirli, son günlerde gündemde olan GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) ürünlerle ilgili TEMA Vakfı olarak çalışma yaptıklarını ve ilerleyen günlerde Fethiye halkıyla bunları paylaşacağını söyledi. Okyay Tirli, bu konuda bölge milletvekillerine sunulmak üzere bir rapor hazırladıklarını bildirdi.

TEMA'DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 16:31:04
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 22:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ezgi ocaklıgil IP: 78.189.168.xxx Tarih : 1.02.2010 12:13:32

eski okulumu çok özledim sizleri çok seviyorum