25
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

TEMA'dan kutlama protestosu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamalarının hangi kurum tarafından organize edileceği ile ilgili yaşanan karmaşa TEMA'nın kutlamalara katılmama kararı almasına neden oldu.

Önceki gün Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı'nın (FETAV) 5 Haziran Dünya Çevre Günü'yle ilgili bir programı tüm ilgili yerlere ve basın kuruluşlarına göndermesiyle başlayan tartışma TEMA Vakfının etkinlikleri protesto etme kararı almasına neden oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli FETAV'ın açıkladığı kutlama programından kendilerinin haberi olmadığını belirterek, etkinliklere katılmama kararaı aldıklarını söyledi. FETAV ile hiçbir ilişkilerinin bulunmadığını ifade eden Okyay Tirli, FETAV'ın kendi adlarını kullanarak yaptığı yazışmaları da etik bulmadığını belirtti. Konuyla ilgili yazıyı Fethiye Kaymakamlığına gönderdiğini söyleyen Tirli, FETAV'ın hiçbir etkinliğine katılma kararı aldıklarını bildirdi.

TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli yaptığı açıklamada, “TEMA Vakfı Fethiye Temsilciliği olarak FETAV’ın sizlere göndermiş olduğu 5 Haziran çevre günü etkinlik programı haberim olmadan yazılmıştır. Fethiye TEMA Temsilciliği olarak FETAV ile hiçbir ilişkimiz yoktur. Bununla ilgili yazıyı da Kaymakamlık makamına göndermiştim. TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi olarak FETAV'ın yapmış olduğu hiçbir etkinliklere ve toplantılarına katılmama kararım,onlarında bizim adımızı kullanarak yazışmalar yapmasını etik bulmamaktayım” diyerek “2 yıl önce FETAV'ın etkinliklerine katılmama kararı tarafımdan alındı. Bunu yazı ile Fethiye Kaymakamlığı'na bildirdik. Bu gerekçeler varken, bizim etkinliklerimizi e-mail yolu ile gruplara göndermesi etik bir davranış değil. Biz kimseden birşey istemiyoruz. Bize bulaşmasınlar, herkes kendi işini yapsın” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 17:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?