27
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

THK gösterilere renk kattı

FETHİYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de törenle kutlandı.

Fethiye Şehir Stadı’nda yapılan kutlamaları protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıldönümü dolayısıyla Fethiye Şehir Stadında hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı; Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın tören alanındaki öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

İstiklal Marşının söylenmesiyle devam eden törende konuşan Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli “Bu gün en büyük milli bayramımız olan Cumhuriyet Bayramımızın 86. yıl dönümünü şanla, şerefle ve büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Tarihe baktığımızda bu günlere hiçte kolay gelinmediğini, milletçe canla başla verilen kurtuluş mücadelesini, Vatanın her karış toprağının şehit kanlarıyla sulanarak çok büyük bir bedel ödendiğini görmekteyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet konulu şiirler öğrenciler tarafından okundu. Fethiye Gazi İlköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi, yöresel oyunları sergilediği gösterisi ile büyük alkış aldı.

HAVA OYUNLARI GÖSTERİLERE RENK KATTI

Fethiye’de gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerine Türk Hava Kurumu gösterileri renk kattı.

İlk olarak Fethiye Şehir Stadı üzerinde uçan microlightdan atlayan paraşütçünün serbest dalış gösterisi büyük alkış aldı. Daha sonra paramotor ile tören alanı etrafında uçuş yapan iki pilotta dev Türk Bayraklarını dalgalandırdılar. Zaman zaman alçak irtifadan uçan paraşütçüler, vatandaşların ve öğrencilerin alkışları arasında gösterilerini tamamladılar.

Son olarak geniş kapsamlı bir geçiş töreni yapıldı. Resmi kurumlar, meslek odaları ve sivil toplum kuruşları ile esnafların da katıldığı geçiş töreni ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı sona erdi.

FETHİYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
FETHİYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
FETHİYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
FETHİYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
FETHİYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 16:26:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 17:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?