30
Mayıs
2024
Perşembe
FETHİYE - MUĞLA

THY fitre ve zekat zarflarını dağıtıyor

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi fitre ve zekat zarflarının dağıtımına başladı. Fethiye ve çevresinde 121 köy ve mahalle muhtarına dağıtılacak 30 bin zarf hakkında bilgi veren Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Ercan Çelik, bu yıl kişi başı 6 YTL fitre toplanacağını söyledi.


Geçen yıl dağıttığı fitre ve zekat zarflarıyla 160 bin YTL gelir elde eden Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, bu yıl daha da fazla gelir elde etmek için çalışmaları hızlandırdı. Fethiye’ye gönderilen 30 bin zarfın dağıtımına başlandığını belirten Şube Başkanı Ercan Çelik, elde edilen gelirin yüzde 50’si Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gittiğini, geri kalan miktarın yüzde 40’ının da Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi’ne kaldığını söyledi. Ercan Çelik “Bizlere bu konuda destek olan ve hiçbir zaman hizmetlerini esirgemeyen tüm köy ve mahalle muhtarlarımıza bu gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Toplanan paraların yarısının Fethiye’mizde kalması bizlerin çalışmasını daha da arttırmaktadır. Geçtiğimiz yıl kişi başı 5 YTL olan Fitre ve gelir durumuna göre ödenen zekat zarflarından 160 bin YTL gelir elde edildi. Bu yıl bu rakamı geçeceğimize inanıyoruz. Zaten bu rakamın yarısının Fethiye’de kalacak olması sevindiricidir. Toplanan gelirin diğer dağıtımı ise yüzde 4’lük oranı Türk Kızılay’ına, yüzde 3’ü Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na ve yüzde 3’ü de Diyanet Vakfı’na aktarılmaktadır. Biz topladığımız gelir ile birçok il ve ilçeden daha üst sıralarda yer alıyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali çukur IP: 85.105.136.xxx Tarih : 3.09.2008 19:10:40

Bende bir fethiyeli olarak fethiye halkına teşekkür ederim.Böylesine hassas konularda yardımlarını hiç bir zaman esirgemiyorlar .ALLAH HERKESTEN RAZI OLSUN.Keşke benim şimdiki yaşamış olduğum marmaris tede olsa,nedense kaçıyorlar kimse yanaşmıyo ve ben çok üzülüyorum herkesin yardım elini uzatmasını istiyorum.HAYIRLI RAMAZANLAR