17
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Toplu konut tartışmaları bitecek gibi değil

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Muğla’nın Fethiye İlçesi’ndeki bataklık araziyi toplu konut alanı olarak göstermesi Fethiye Belediyesi’nin ve mimarların tepkisine neden oldu.

Fethiye’nin Akarca Mahallesi’nde deniz kenarında bulunan 382 dönümlük bataklık arazinin 147 dönümlük kısmına 600 konut yapımı için TOKİ tarafından çalışmalar başlatılırken, Fethiye’de toplu konut projesi için tepkiler sürüyor. Fethiye Belediyesi, imar planında park ve rekreasyon alanı olarak belirtilen alana topluk konut yapılması kararını Muğla İdari Mahkemesi ve Fethiye Asliye Hukuk Mahkemesi’ne taşıdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Başbakanımızın gariban vatandaşları ev sahibi yapma uğraşlarını saygıyla karşılıyor ve yürekten destekliyoruz. Ancak ilçemizde seçilen alan bataklık bir bölge ve seçilen alanda zeminin toplu konut için ne kadar tehlikeli olduğu, yapılan zemin etütlerinden de açıkça anlaşılıyor. Buranın toplu konut olmasına göz yumamayız. Sorsunlar bize, biz onlara toplu konut alanı gösteririz" dedi.

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Cahit Engin ise arazinin "sulak alan projesi" içinde kaldığını, buranın kesinlikle toplu konut alanı olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi. Engin, "Biz bu bataklık üzerine toplu konut yapılmasına karşıyız. Bu konuda bir rapor hazırlayacağız. Burası Şad Burnu Sulak Alanı projesi sınırında bulunuyor. Toplu konut için uygun bir yer değil" diye konuştu.

fethiye
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 11:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?