24
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Toplu konuttan vazgeçildi

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde bataklık alan olarak bilinen bölgede Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılması planlanan toplu konut projesinden vazgeçildiği belirtildi.

TEMA Fethiye Temsilcisi Oktay Tirli tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresine gönderilen dilekçede, Fethiye’nin deprem bölgesi olması nedeniyle bataklık alanda yapılmak istenen bu projeden vazgeçilmesi istenmişti. Yapılan başvuruyu değerlendiren TOKİ, belediyenin de görüşü alınarak projeden vazgeçildiği açıklamasını yaptı.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, "Söz konusu arsalar üzerinde kamuya kaynak geliştirme amacı ile Fethiye Belediyesi ile işbirliği yapılarak, Fethiye’nin ve yörenin menfaatleri doğrultusunda turizm amaçlı konaklama, rekreasyon alanları ile beraber imar planı doğrultusunda ve amaç dışına çıkmayacak şekilde yapılacak plan çalışmalarına altlık teşkil etmek üzere sosyal kullanım ilkeleri ve teknik alt yapı kriterlerinin oluşturulması esas alınarak Fethiye Belediye Başkanlığının görüşlerine ihtiyaç duyulmuş ve belediyenin görüşleri sorulmuştur.

Fethiye Belediye Başkanlığı’ndan proje çalışmalarında kullanılmak üzere, alana ilişkin imar planına esas, gözlemsel jeolojik etüt raporu, jeoteknik, jeofizik etüt raporu ve zemin etüt raporu örnekleri de istenmiştir. İdaremiz ilgili kurum ve belediyelerin görüş ve bilgilerini almadan herhangi bir yapılaşma girişiminde bulunmamaktadır" denildi.

Fethiye Belediye Başkanı Bahçet Saatcı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TOKİ’den Fethiye Belediyesi’ne gelen yazı ve Muğla Milletvekilimiz Hasan Özyer’in devreye girmesiyle toplu konut çalışması şimdilik askıya alındı.

TOKİ kamuoyunun tepkisini anladı. Ancak, Toplu Konut İdaresi’nin internet sitesinde proje hala gözüküyor. Yabancı talepler yüzünden Fethiye’de arsa ve ev fiyatları iyice arttı. Fakat eve ihtiyacı olan birçok dar gelirli vatandaş var. Bunlara da ev yapılmalıdır. Biz Fethiye Belediyesi olarak toplu konut yapmaya hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 12:34:09
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?