22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Turist dört kişiye hayat verdi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İspanyol turist, organlarıyla 4 Türk'e hayat verdi. 

Fethiye'de 10 yıldır yaşayan İspanyol turist Monice Mampel (32), geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

 Kaza haberini aldıktan sonra Türkiye'ye gelen anne Rosa Mampel ve baba Carlos Guillem Fethiye Devlet Hastanesi'nde yatan kızlarının beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendikten sonra Monice'nin organlarını bağışlamaya karar verdi. İspanyol turistin organları Türk Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterle İzmir'e getirildi. 

Monice'nin kalbi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan Ayşe Kırmızıyüz'e nakil edildi. Herkesi organ bağışına davet eden Ayşe Kırmızıyüz'ün eşi Halil Kırmızıyüz (50) "Eşim 1 aydan beri hastanede yatıyor. 14 sene önce kalp kapakları değişmişti. 8 yıl önce de kalbine pil takılmıştı. Bağışlanan kalp sayesinde sağlığına tekrar kavuşacak. Organ bağışında bulunan aileye çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir sevap işlediler" dedi. 

Monice Mampel'in karaciğeri ise 3 yıldır organ bekleyen Bahar Demirel'e nakil edildi. Gece uçakla Adana'dan İzmir'e gelen Bahar Demirel, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Organ bağışının artmasını isteyen Bahar Demirel, "İspanyol turistin ailesine Allah'tan sabır diliyorum. Böyle duyarlı oldukları için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 3 yıldan beri bu anı beklediğini söyleyen ağabey Halil Demirel (27), "Bağış yapandan Allah razı olsun. Ben de organlarımı bağışlamayı düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

İspanyol turistin böbrekleri ise yapılacak doku testlerinden sonra uygun görülen 2 hastaya nakil edilecek.
İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2007 Cumartesi 08:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?