22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Turizm Hizmet Birliği kuruldu

Fethiye Seki Erendağı Kış Sporları Turizm Merkezi Altyapı Hizmet Birliği kurucu yönetim kurulu, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimle belirlendi. Birliğin başkanlığına Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu getirildi. 

Türkiye'de yeni oluşturulacak Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birlikleri kapsamında 5 turizm bölgesine ayrılan Muğla'da ilk olarak Fethiye Seki Erendağı Kış Sporları Turizm Merkezi Altyapı Hizmet Birliği kuruldu. Birliğin yönetim kurulu yapılan seçimle belirlendi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimde Divan Başkanı en yaşlı üye sıfatıyla Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu oldu. 27 işletmeci, 80 kamu görevlisi olmak üzere toplam 107 üyesi bulunan birliğin başkanlık seçimi gerilime yol açtı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, birlik başkanlığına Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nu aday gösterdi. Birlik başkanlığı için tek aday olması beklenirken aralarında İl Genel Meclis Üyeleri Esat Mahmut Kaçar ve Hüseyin Turan'ın da bulunduğu 40 katılımcı Seki Belediye Başkanı Hüseyin Ünal'ı aday gösterdi. Bunun üzerine salonda buz gibi bir hava esti. İl Genel Meclis Başkanı Cem Erkin, "Devleti temsil eden valimizin karşısına aday çıkmamalıydı" diyerek Hüseyin Ünal ve Kaçar'la tartıştı. 

Gidilen seçim sonunda Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu toplam 98 oyun 58'ini alarak birlik başkanı oldu. Seki Belediye Başkanı Hüseyin Ünal'a 38 oy çıktı. Cem Erkin'in önerdiği Ramazan Kaynak 1. Başkanvekili, Keramettin Yılmaz 2. Başkanvekili oldu. Saadettin Abalı ve Erol Akçagil de katip üyeliklerine seçildi. Kongrede gerçekleştirilen son seçim olan encümen seçiminde yine karşı karşıya gelen ve 2 ayrı liste sunan taraflardan Cem Erkin encümen üyeliğine de seçildi. Fethiye Seki Erendağı Kış Sporları Turizm Merkezi Altyapı Hizmet Birliği Encümenleri Cem Erkin, Emin Yungucu, Yusuf Yiğit, Ömer Avcı, Yavuz Torunoğulları, Rüstem Koyuncu oldu. 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 14:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?