30
Mayıs
2024
Perşembe
FETHİYE - MUĞLA

Türk Bayrağı ve şehit resmi yanmadı!

Fethiye'nin Kayadibi köyünde 1997 yılında Kuzey Irak Harekatı sırasında şehit olan er Feruz Zorlu'nun babası Mustafa Zorlu'ya ait tek katlı evde dün öğle saatinde elektrik kontağından yangın çıktı. Tüm evin kül olduğu yangında şehidin fotoğrafı ve Türk bayrağı yanmadı.


6 çocuk babası 74 yaşındaki Mustafa Zorlu'nun eşi Vahide Zorlu ile beraber evde olmadığı sırada çıkan yangında ev tamamen yanarken, şehit Feruz Zorlu'ya ait fotoğrafa hiçbir şey olmadı. Şehit babasının evinde çıkan yangında ev ve evdeki eşyalar tamamen kullanılamaz hale gelirken, evdeki tek yanmayan eşya ise ev sahibi Mustafa Zorlu'nun 1997 yılında Kuzey Irak Harekatı'nda şehit düşen oğlu Feruz Zorlu'nun askerlik fotoğrafının bulunduğu çerçeve ve kapı girişinde bulunan Türk bayrağı oldu. Yangında şehit Feruz Zorlu'nun fotoğrafı ve Türk bayrağının zarar görmeyişi herkesi şaşırttı.


Olayla ilgili açıklama yapan şehit babası Mustafa Zorlu, "Evimiz yandı ama çok şükür can kaybı yok. Tüm ev yandı ama şehit oğlumun fotoğrafı ve Türk bayrağı yanmamış çok şaşırdık" dedi. Şehit Feruz Zorlu'nun ablası Ayşe Yıldız ise "Kardeşimin fotoğrafının tüm ev yanmasına rağmen hiç zarar görmemesi bizleri de şaşırttı" diye konuştu.


Mustafa Zorlu, eşi ve misafirleri ile 2 özürlü çocuğunu güçlükle dışarı çıkarabildi. Köyde itfaiye aracı bulunmaması üzerine Kemer Orman İşletme Müdürlüğü'nden yardım istenirken, yangına 3 itfaiye arazözü müdahalede bulunup, yangını söndürdü. Evinin yandığını gören 68 yaşındaki şehit annesi Vahide Zorlu, fenalaşınca yakınları tarafından Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Orman İşletme Müdürlüğü İtfaiye arazözlerinin yardımıyla yangın söndürülürken, Kadıköy Belediyesi su vidanjörü ile de soğutma çalışması yapıldı.

Yangının tamamen söndürülmesinin ardından yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak jandarma inceleme ve araştırma yaptı.
Öte yandan Fethiye Gazi ve Şehitler Derneği evi yanan şehit ailesini ziyaret ederek, gerekli desteği bulunacaklarını açıkladı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 20:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?