16
Mayıs
2024
Perşembe
FETHİYE - MUĞLA

'Üfürükçü cinayet' haberine yalanlama

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasıyla neticelenen olayla ilgili bazı ulusal basın kuruluşlarında yer alan "Üfürükçü hocanın sözüne kandı, katliam yaptı" şeklindeki haberlerin asılsız olduğu kaydedildi.


Alınan bilgiye göre, işlenen üç cinayetin zanlısı olan ve intihar ettiği için yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Akın K.'nın Muğla'ya üfürükçü hocaya gittiği yönündeki haberler, o gün yanında bulunan ve kendisiyle birlikte hastaneye giden 2 kişi tarafından yalanlandı. Yaşadıkları acının üzerine bu tür yalan haberler yapılmasının acılarını daha da katladığını ifade eden Akın K.'nın çalıştığı işyerinin patronu Havva Özmen, "Cumartesi sabahı Muğla'ya Özel Yücelen Hastanesi'ne gittik. Ben, Akın ve esnaf
arkadaşım Nuri Karagöz beraber gittik. Burada psikiyatri bölümünden Pazartesi günü için randevu aldıktan sonra hiçbir yere uğramadan beraber Fethiye'ye döndük. Burada kendini iyi hissetmediğini söyleyen Akın'ı Fethiye Esnaf Hastanesi'ne götürdük. Burada da uzman doktor olmadığı için bizi geri çevirdiler. Akın 'beni uyutun' dedi, ama kimse ilgilenmedi" diye konuştu.


Nuri Karagöz de, Akın K. ile beraber Muğla'ya gittiklerini ancak hastane haricinde hiçbir yere uğramadıklarını belirterek, "Bu yalan haberler bizleri çok üzdü. Yaşadığımız acının üstüne bizleri böyle hurafelere inanan kimselermiş gibi göstermeleri affedilir değil" dedi.


Yine haberde yer alan küçük bir çocuğun saklanarak ve kaçarak canını kurtardığı iddiası da, bahsedilen çocuğun o saatte evinde olmasıyla yalanlanmış oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 20:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?