19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Yaban domuzuna sürek avı

Muğla'nın Fethiye ilçesi Yayla Karaçulha köyünde tarlalarını domuzlardan kurtaramayan köylüler, kadın erkek demeden silahlanıp dağa çıktı. Domuzların ekili arazilerine sürekli zarar verdiğini söyleyen köylüler 20 domuz vurdu.

Fethiye'nin Karaçulha beldesine bağlı Yayla Karaçulha köyü sakinleri, tarlalarına zarar veren domuzları avlamak için yasal izinleri alarak sürek avı yaptı.

Köyün buğday ve nohut tarlalarının domuzlar tarafından talan edildiğini söyleyen köylüler, domuzları avlamak için toplu halde sürek avı gerçekleştirdi. Tüm masrafları ise Karaçulha Belediyesi üstlendi. Köy meydanında toplanan köylülere fişekleri de belediye tarafından dağıtıldı. Yapılan kontrollerin ardından kamyonetlere binen köylüler gün boyunca dağlarda domuz aradı. Neredeyse bütün köylünün katıldığı sürek avında köpeklerde kullanıldı.

Domuz sayısının çok olması nedeniyle sürek avına Dalaman, Dirmil ve Fethiye'nin yanı sıra çevre beldelerden de avcılar destek verdi. Köylüler 20 tane domuz avladı. Ürünlerinin domuzlar tarafından talan edildiğini anlatan bir köylü, hemen hemen ekili bütün tarlaların zarar gördüğünü söyledi. Kışı geçirmek için tarlalardaki nohut ve buğdaya ihtiyaçları olduğunu ifade eden köylü, şöyle konuştu: "Sürüler halinde
gelen domuzlar ekinlerimize zarar veriyor. Artık geceleri uyuyamaz olduk. Her an köye de saldırabilirler endişesi taşıyoruz. Belediye başkanımıza giderek durumu anlattık ve toplu halde sürek avına çıkmaya karar verdik." Gazetecilere poz veren köylü kadınlar ise, silah kullanmaktan korkmadıklarını belirtti.

Av hakkında bilgi veren Fethiye Avcılar Atıcılar Derneği yetkilisi Mehmet Koca ise avın tamamen yasal olduğunu ve amaçlarının köylülerin mağduriyetinin giderilmesi olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 17:59:21
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 18:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?