20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Yabancı uyruklu kişi oranı

TÜİK tarafından gerçekleştirilen adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre, Fethiye'de yerleşik olarak toplam 1151 yabancı uyruklu vatandaş yaşıyor. 

TÜİK tarafından gerçekleştirilen adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verileri kapsamına yabancılar da girdi. Fethiye ve çevresinde yaşayan yabancılardan toplam bin 151'i sisteme kayıtlı olarak sayıldı. 1151 yabancı uyruklu vatandaştan 632 tanesi Fethiye şehir merkezinde yaşarken geriye kalanlar başta Ölüdeniz olmak üzere çevre beldelerde dağılmış durumda. 

Hisarönü ve Ovacık gibi beldeler herkes tarafından yabancı uyrukluların yoğun olarak yaşadığı yerler olarak biliniyor ancak TÜİK verileri yabancı uyrukluların Ölüdeniz Belediyesi sınırları içerisinde sanıldığı kadar fazla olmadığına işaret ediyor. Toplam nüfusu 2 bin 974 olan Ölüdeniz'de TÜİK verilerine göre bu nüfusun 275'i yabancı uyruklulardan oluşuyor. Bu rakamlar sisteme dahil yabancı sayılarını ortaya koyarken, aslında Fethiye ve çevresinde çok daha fazla sayıda yabancı uyruklunun yaşadığı belirtiliyor. Önümüzdeki dönem yabancı uyruklularla ilgili yapılacak çalışmalar sonucunda yabancı profilinin çok daha net ve açık ortaya çıkarılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 12:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?