22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Yağmurla gelen dev kayalar yolları kapattı

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesi, dağdan yuvarlanan kayalarla sarsıldı.

Şiddetli yağmurun etkisiyle yerinden oynayan tonlarca ağırlıktaki kayalar, Ölüdeniz'in girişindeki yolun kapanmasına sebep oldu.


Yolu kapatan kayalar sebebiyle beldedeki trafikte kısa süreli aksama meydana geldi. Her gün onlarca aracın Ölüdeniz ile bağlantısını sağlayan yol, belediye ekipleri tarafından öğle saatlerinde açıldı. Ekipler, yaklaşık 3 ton ağırlığını bulan kütle taşları greyderler yardımı ile yolun kenarına taşıdı.

Tonlarca ağırlığındaki kayalar, kaldırılamadığı için greyderlerle parçalandı. Belediye yetkilileri, aynı yolda sık sık kaya düşme olaylarının yaşandığını söylerken, bu şekilde tehlike arz eden birkaç noktanın daha bulunduğunu açıkladı. Ölüdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Ünsal Erişgen, kayaların düşmesi esnasında yollarda araç ve yaya olmamasının büyük bir şans olduğunu söyledi. Erişgen, "Kayayı yoldan kaldırmamız mümkün değil. Sadece yolu trafiğe açmak amacıyla greyder ile kenara taşıdık. Şu an tehlike arz eden birkaç nokta daha var. Her an şiddetli yağışlarda bu kayalar da yola düşebilir." açıklamasında bulundu. Ölüdenizliler, yolların genişletilmesini istiyor

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 04:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?