19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Yılbaşı esnafın yüzünü güldürdü

Muğla’nın Fethiye ilçesinde aylardır işlerin durgunluğundan şikayetçi olan esnafın yüzü yılbaşı gecesinde güldü.

Yeni yıl kutlamalarında ilçedeki tüm eğlence mekanları ve restoranlar tıklım tıklım doldu taştı.

Fethiye’nin turistik çarşısı olan Paspatur civarında ve eğlence merkezlerinin yakınlarında, otoparklarda ve yol kenarında araç park edecek yer bulunamadı.


Turizm sezonunun bitmesiyle Fethiye’de iyiden iyiye azalan yoğunluğun üzerine yaşanan ekonomik kriz nedeniylede aylardır eğlence ve restoranlar çok düşük bir kapasite ile çalışıyorlardı. Aylardır sıkıntıda olan Fethiye’deki işletmecilerin yüzü güldü. 2009 yılını Fethiye’de karşılayan yerli ve yabancı turistler; eğlence mekanlarını tıklım tıklım doldurdu. Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler yıl başı gecesi eğlence mekanlarına akın etti. Uzun zamadır yılbaşı için hazırlık yapan ve umutlarını dün geceye bağlayan esnaflarda eğlenen müşterileri ile birlikte yeni yıla umutlu bir şekilde girmenin mutluğunu yaşadı.


Yılbaşı akşamı beklediklerinin üstünde bir talep aldıklarını ifade eden işletmeci Murat Avcı, “Kış aylarında haftanın belirli günleri açığız. Bu günlerde anlaşmamız olan sanatçılarımızla eğlence sektörüne hizmet veriyoruz. Ama ayladır özlediğimiz müşterilerimizi ancak bu gece bulabildik. Bu gün için bizi kriz teğet geçti diyebiliriz. Bundan önceki günlerde ve aylarda kriz bizi hiç affetmedi” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 17:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?