18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Yunuslar tutsak olmasın

ÖLÜDENİZ’DE YUNUS PARKINA TEPKİLER SÜRÜYOR

Doğal Hayatı Koruma Vakfı üyeleri Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’nde yapılması planlanan Yunus Parkı’na gelerek incelemelerde bulundular.

Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’ne yapılacak yunus parkına tepkiler sürüyor. İlçedeki çevreci ve hayvan severlerin tepkisini çeken park için Doğal Hayatı Koruma Vakfı da devreye girdi. Beldede yaşayan çevrecilerin ihbarı üzerine Ölüdeniz’e gelen vakıf yetkilileri, yunus parkında incelemelerde bulundular. Doğal Hayatı Koruma Vakfı Antalya Kemer Çıralı Alan Sorumlusu Tuncay Cesur, park inşaatının ölüçüleri hakkında bilgiler aldı.

Kendilerine ulaşan şikayetler üzerine Ölüdeniz’e geldiklerini belirten Cesur, “Gelen şikayetlerde yapılan parkın hayvanlar için uygun olmadığını düşündüklerini söylediler. Bizde bu hayvanlar için neler yapabileceğimizi görmek için buraya geldik. Havuza bakmaya geldik. Uygunluğunu daha sonraki araştırmalarımızla karar vereceğiz. Sonrasında ne yapabiliriz ona karar vereceğiz.” dedi.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı temsilcilerini ilçeye davet eden çevrecilerden biri olan İngiliz vatandaşı Lesley Robinson ise, yunusların tutsak edilmesini istemediklerini söyledi. Ölüdeniz’de yaşayan bireyler olarak böyle bir şeye sessiz kalamayacaklarını belirten Robinson, yetkililerin bu konuda biraz daha duyarlı davranmasını istedi.

ÖLÜDENİZ’DE YUNUS PARKINA TEPKİLER SÜRÜYOR
ÖLÜDENİZ’DE YUNUS PARKINA TEPKİLER SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 18:10:00
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 19:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?