16
Haziran
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Yüzlerce ağaç butik şehir kurbanı

FETHİYE’DE YÜZLERCE AĞAÇ BUTİK ŞEHİR KURBANI

Fethiye Belediyesi tarafından 6 ay önce başlatılan butik şehir çalışmaları kapsamında ilçedeki birçok sokak trafiğe kapatılırken kesilen ağaç sayısı 100’ü geçti. Fethiye Belediyesi tarafından uzun süre önce planlan ancak 6 ay önce çalışmalarına başlanan butik şehir projesi ilçe esnafı ve turistler kadar çevrecileri de kızdırıyor. Belediyenin çalışmalarının başladığı günden bu yana birçok sokak trafiğe kapalı ve kazılmış halde tutulurken bu durumdan en çok turistler ve esnaflar etkilendiler. Adeta hayalet bir kasabayı andıran Fethiye sokaklarında turist görmek neredeyse imkansız hale gelirken kazılan sokaklarda bulunan esnafların birçoğu işyerlerini dahi açmaz oldular. Yaptığı butik şehir çalışmasının neyi içerdiğini açıklamasa da çalışmalarla her kesimden tepki toplayan Fethiye Belediyesi’nin son icraatı ise sokaklardaki ağaçları kesmek oldu. Butik şehir adı altında yapılan çalışmalar başladığı günden bu yana kesilen ağaç sayısı 100’ü geçti.

 

TEMA TEMSİLİSİ OKYAY TİRLİ “TEKNİK ZORUNLULUKTAN KESİLDİ DEDİLER”

 

Son olarak Dispanser Sokak çevresindeki bütün ağaları kesen Fethiye Beledisinin gelen tepkiler üzerine, içerisinde şehir plancıları, çevre mühendisleri ve çevrecilerden oluşan bir komisyona bilgi verdiği öğrenildi. Komisyonda yer alan TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli kendisine ulaşan gazetecilere verdiği bilgide “Belediye bu bölgede yaptığı çalışmada ağaçları kesmek zorunda kalmış. Bize verilen bilgide ağaç köklerinin yüksekte kaldığı, sokakta yapılacak çalışmanın ise yaklaşık 30 santimetre aşağıda olacağı için teknik zorunlulukla kesildiği anlatıldı. Keşke kesilmeseydi ama teknik zorunlulukmuş” dedi.

FETHİYE’DE YÜZLERCE AĞAÇ BUTİK ŞEHİR KURBANI
FETHİYE’DE YÜZLERCE AĞAÇ BUTİK ŞEHİR KURBANI
FETHİYE’DE YÜZLERCE AĞAÇ BUTİK ŞEHİR KURBANI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 17:00:00
Güncelleme :18 Temmuz 2011 Pazartesi 18:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hamiyet Carbas IP: 188.56.88.xxx Tarih : 23.06.2012 17:20:04

Kurtulus savasindan yeni cikmis, Osmanli'nin da borclarini üstlenen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, o imkansizliklar icinde BIR AGACIN DALINI dahi cansiz bir binaya kurban etmemek icin imkanlar yaratmis ve agacin dalini kurtarmistir.

DEHA BUDUR.

VATAN SEVGISI BUDUR. MILLET SEVGISI BUDUR. DOGA VE INSAN SEVGISI BUDUR. MÜSLÜMAN DA O'DUR.

21. yüzyilda yetiskin agaclari kesmek ve bunu teknik zorunlulukla aciklamak acizliktir, zavalliliktir, bilincsizliktir, cahilliktir. Bunu sadece hazira konanlar yapar, yaptirir. INSAN YAPMAZ, YAPTIRMAZ.

Agaclarin, özellikle yetiskin agaclarin bize ihtiyaci yok. Ama biz onlara muhtaciz. 

Avrupa'ya gidin ve SEHIRLERIN GÖBEGINDE, ANAYOLLARIN KENARLARINDA ASIRLIK AGACLARI görün de, utanin. 

ÖZELLIKLE YAZ AYLARINDA CEHENNEM SICAGINDA KAVRULAN VE TRAFIGIN YOGUN OLDUGU FETHIYE'DE 

AGAC DEMEK, OKSIJEN DEMEK

AGAC DEMEK, GÖLGE DEMEK

AGAC DEMEK, GÜZELLIK DEMEK.

Bu vesileyle Tema Vakfi adina konusan sahsi da kiniyorum.