18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Avcılara sertifika

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Ömer Eşen Eğitim Merkezi'nde yapılan Avcı Eğitim kurslarını tamamlayan 68 kursiyere belgeleri verildi.

Doğaya saygılı avcıların yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen kurs sonunda yapılan törene; Muğla Çevre Orman İl Müdür Behlül Şem Yürek, Milli Parklar Müdürü İbrahim Yetkinkara, Halkeğitim Merkezi Müdürü İsmet Hasgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunoğlu, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı, Garnizon Komutanı Mustafa Uğur, Fethiye Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Halil Çaylı ve davetliler katıldı. Milli Parklar Mühendisi İbrahim Yetkinkara, "2001 yılından bu yana 18 dönem kursunda bin 160 kişiye kurs verildi" dedi.

Fethiye Avcılar ve Atıcılar Külübü Başkanı Halil Çaylı da, "Bilinçsiz avcılarımıza karşı biz de böyle bir kurs düzenlenmesi için yetkililerden yardım istedik. Bu kurslardan sonra av hayvanlarında artış görüldü. Tabi buna karşılık bilinçsiz ve zamansız avlanan arkadaşlarımız var" diye konuştu.

Muğla Çevre Orman il Müdürü Behlül Şenyürek ise, "Bakanlığımızın yayınladığı genelge ile avcılarımızın eğitimlerine başladık. Avcı derneklerine üye olmayan arkadaşlarımız da bu kurslara katılarak avcı belgesi alabilirler. Dünya ile karşılaştırıldığımız da av hayvanlarımızda oldukça fazla düşüş var. Av hayvanlarımızın üreme ve göç zamanlarını iyi bilmemiz gerekli. Yapılacak olduğumuz av hayvanlarında doğanın dengesi göz önüne almamız gerekir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 68 kursiyere sertifika ve uzman ve usta öğreticilere teşekkür belgeleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 13:11:56
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 13:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?