18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Felç eden yağmur

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde öğle saatlerinde başlayan yağmurda, 45 evi su bastı. Çamköy'de seralar hasar görürken, Üzümlü Beldesi ile Çameli mevkii arasındaki karayolunda heyelan meydana geldi.

Fethiye'de öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle çok sayıda evi su bastı. Yaklaşık 2 saat süren yağmur nedeniyle Fethiye, Çamköy, Karaçulha, Üzümlü Beldesi'nde hayat felç oldu.

Fethiye merkezde bazı iş yerlerini ve evleri su basarken, fırtına, ağaçların kırılması ile balıkçı teknelerinin karaya oturmasına neden oldu. Aşırı yağışla Karaçulha bölgesinden gelen ve Gölyeri mevkiinde birleşen Murt Deresi'nin taşması, Fethiye Huzur evi civarındaki evlerin su altında kalmasına neden oldu. Fethiye İtfaiyesi, karayolları, devlet su işleri ve köy hizmetlerinin araçlarla sel altında kalan evleri ve vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş yaptığı açıklamada, "Bölgemizde yaşanan afette can kaybı yoktur. Ama maddi hasarlar oluşmuştur. Tüm birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Çamköy'de elektrik direklerinin yıkılması nedeniyle kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Diğer bölgelerimizde herhangi bir aksaklık yok. Yaklaşık 45 ev su altında kalmış bunun nedenleri, dere içlerine atılan çöp ve bazı atıkların dere boğazlarını kapamasıdır. Karayolları, DSİ , Köy Hizmetleri ve Belediye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Mağdur olan vatandaşlarımıza sosyal yardımlaşmadan gerekli yardım yapılacaktır" dedi.

Derelerden gelen atıklar da Fethiye Körfezi'ni olduğu gibi kirletti. Denizin halini gören vatandaşlar, "Yaklaşık 30 yıldır böyle yağış görmedik. Denizin böyle kirlendiğine hiç şahit olmamıştık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 14:06:38
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 18:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?