2
Haziran
2024
Pazar
SPOR

Dağ Bisikleti Şampiyonası'na 42 sporcu katıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 2005 yılı faaliyetleri arasında yer alan Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası, Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi'nde yapıldı.

Ölüdeniz'in Ovacık Mahallesi'nde başlayan şampiyonaya Türkiye ve KKTC'den 6'sı bayan 42 bisikletçi katıldı. Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş'ın verdiği startta bisikletçiler dik rampa, taşlı ve zorlu yollarda zaman ve birbirleriyle yarıştı. Sadece arazi vitesli araçların çıkabildiği yolda üstün bir performans gösteren sporcular zor anlar yaşadı.

Yarışmada Elit Kategorisi'nde birinci olan Bilal Akgül, parkurun dağ bisikleti için çok mükemmel olduğunu, zaman zaman zorlanmasına rağmen aldığı dereceden dolayı büyük sevinç yaşadığını söyledi.
Kıbrıs Rum Kesimi'nden Evengelos Diamantides'in uluslararası gözlemci olarak yer aldığı yarışmada dereceye giren sporcular şöyle:Master Kategorisi'nde Bora Tirki, Bahadır İçseven, İnsel Paralık.
Junior Kategorisi'nde Uğur Marmara, Eyüp Karagöbek, Kerem Kayadan.
Bayanlar Kategorisi'nde Senem Güler, Özge Tınaz ve Duygu Acar.

Dereceye giren sporcuların ödülleri bin 970 metre rakımlı Babadağ Zirvesi'nde düzenlenen törenle verildi. Ödül töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ölüdeniz Belediye Başkanı Vekili İsmet Çadırcı şampiyonayı gelecek yıl daha iyi bir organizasyon ve katılımla gerçekleştireceklerini söyledi.

Derece yapan yarışmacıların Türkiye'nin puanını da artırdığını belirten Bisiklet Federasyonu Dağ Bisikleti Yarışları Teknik Kurul Başkanı Gürol Çaydaş ise, Türkiye'nin dağ bisikletinde çok yeni olduğunu, şimdiye kadar yapılan yarışmalarda uluslararası gözlemci yer almadığı için elde edilen derecelerin hiçbir anlam ifade etmediğini, bu yarışmada ulaşılacak derecelerin uluslararası organizasyonlarda Türkiye'nin puanını etkileyeceğini söyledi. Yarışmanın aceleyle düzenlendiğini belirten Çaydaş, organizasyonun daha iyi gerçekleşmesi durumunda bin bisikletçiyle start verebileceklerini söyledi.

Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Küşükgüngör ise, Fethiye'de ilk kez yapılan yarışmanın gelecek yıllarda da düzenlenerek geleneksel hale getirileceğini, ilçenin ve Ölüdeniz'in tanıtımına katkıda bulunacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 14:56:00
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 15:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?