18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Öğrenciler Çalış Plajı'nda çöp topladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, Dünya Deniz Temizliği günü etkinlikleri çerçevesinde kıyı temizliği ve koylarda temizlik çalışması yapıldı.

Dünya Deniz Temizliği günü etkinlikleri kapsamında öğrenciler Çalış Plajı'nda kıyı temizliği, dalış kulüp üyeleri de koylarda dip temizliği yaptı. Plajdaki temizliğe Fethiye Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'ndan 40 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte katıldı.

Fethiye Belediyesi adına Denizcilik Komisyonu Başkanı Doğan Taşkın, Fethiye Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Müjgan Mesutoğlu, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Müdürü Tuncer Tok, Fethiye Liman Başkanı Kaptan Murat Yıldız ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Fethiye Şubesi Başkanı Mehmet Ali Tuna'nın katıldığı kıyı temizliğinde öğrenciler 1 saatte onlarca torba çöp topladı.

Çalış Plajı'nda güneşlenen turistlerin meraklı bakışları arasında temizlik yapan öğrencilerin bir kısmı sıcaktan yorgun düşüp, kumsala uzandı. Plajda bulunan pet şişe, sigara izmariti ve kağıt gibi atıkları toplayan öğrenciler, Çalış Plajı'nı boydan boya temizledi. Kıyı temizliğine katılanlara kıl çadırda saç böreği ikram edildi.

Öğrenci ve öğretmenlerin desteğiyle kıyı temizliği yapıldığını belirten Fethiye Liman Başkanı Kaptan Murat Yıldız, "Bugünün amacı, kıyı ve deniz temizliğine halkımızın ilgisini çekmek. Dalgıçlar da koylarda dip temizliği gerçekleştirdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 14:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?