22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

33 üniversite katıldı

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde Üniversite Sporları Federasyonu ve Köyceğiz Belediyesi'nin bu yıl ortaklaşa düzenlediği 8. Uluslararası Köyceğiz Plaj Hentbol Turnuvası sona erdi.

Türkiye'den ve yurtdışından 33 üniversitenin katıldığı turnuvanın yakın zamana kadar sadece adının uluslararası olduğunu belirten Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, "Üniversite Sporları Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz turnuva artık rüştünü ispatladı. 8.'si yapılan Uluslararası Köyceğiz Üniversiteler Open Beach Handball Şampiyonası Uluslararası Hentbol Federasyonu'nun yarışma takviminde yer alan Türkiye'nin en uzun soluklu ve en çok katılımlı organizasyonu olma özelliğini her yıl artarak devam ettirmektedir. Organizasyonu Üniversite Sporları Federasyonu ile Türkiye Hentbol Federasyonu desteğinde gerçekleştiriyoruz. Son iki üç yıldır yurt dışı üniversitelerden de katılım başladı. Katılım her geçen yıl artıyor. Bu şampiyona ayrıca üniversite ve kulüplü tüm hentbolcülerin bir araya gelerek, sportmence mücadele edip, etkinlikte birbirlerini tanıyıp, kaynaşırlarken, Köyceğiz halkı da turizmin bir başka türlüsünü yapmış oluyor. Turnuva sırasında sadece Köyceğiz'i değil, hentbolümüzü ve ülkemiz insanlarını ve ülkemizi de tanıtmış oluyoruz" dedi.

Dereceye giren takımlarının ödüllerini Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Sevim, eşi Mahire Sevim, Köyceğiz Belediyesi Belediye Başkanı Salih Erbay, Federasyon As Başkanı Atilla Pulur, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Mehmet Önder, KKTC Üniver siteler Federasyon Başkanı Beyhan Gürgöze verdiler.

Bayan ve erkeklerde takım sıralamaları şöyle gerçekleşti:
"BAYANLAR: 1- HC Lokomotiv (BUL),2- Gazi, 3- Kocaeli, 4- Köyceğiz, 5-Marmara, 6- Ankara, 7- TRT, 8- Richon (İSR)
ERKEKLER: 1- HC Lokomotiv, 2- Malatya İnönü , 3- Gazi, 4- Yeditepe, 5- Köyceğiz, 6- Ankara, 7- Muğla Emniyet, 8- ODTÜ".

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 17:32:46
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 12:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?