15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

Bir annenin ölümcül özverisi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 5 yaşındaki oğlu ile her gün Ortaca-Köyceğiz yolunun ormanlık kısmında odun parçalarını toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Güldane Önür ve oğluna Muğla Valiliği sahip çıktı.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan ve 4 ay önce çıkan yangında evi zarar gören Güldane Önür ile 5 yaşındaki oğlunun her gün Ortaca-Köyceğiz yolunun ormanlık kısmında odun parçalarını topladığı ve topladıkları odunların torbasını 5 YTL'den satarak 8 çocuğuna baktığı yönündeki haber üzerine yetkililer harekete geçti.

Muğla Valisi Temel Koçaklar, yaptığı yazılı açıklamada, “5 YTL İçin Ölümü Göze Alıyorlar” başlığıyla gazetelerde çıkan haberler üzerine, Köyceğiz Kaymakamlığının konu hakkında inceleme yaptığını belirtti. Koçaklar, “Ailenin Köyceğiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kaydı yapıldı.

 Muhtelif zamanlarda yardım yapılan aileye bundan sonra, Köyceğiz Kaymakamlığınca belirli aralıklarla yardım yapılacak.” ifadesini kullandı. Muğla Valisi Koçaklar'ın talimatı doğrultusunda aileyi ziyaret eden Köyceğiz Kaymakamı Halil Çomaktekin, ailenin çocuklarına bisiklet ve çok sayıda oyuncak hediye etti.
Oyuncaklarını alan çocuklar ve aile fertleri Kaymakam Çomaktekin'e teşekkür ettiler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 11:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhan mercan IP: 88.253.86.xxx Tarih : 13.06.2007 21:36:05
köyeğiz kaymakamının bu ne kadar iyi tanıdığı anlamına gelir köyceğizi kaymakama saygılarımı sunarım