25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

İki okul müjdesi birden

KÖYCEĞİZ İLÇESİ EĞİTİM MERKEZİ OLMA YOLUNDA

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 2010-2011 öğretim yılında iki meslek lisesi birden öğretime giriyor. Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve Öğretmen Lisesi'ne alınacak yatılı öğrenciler ön kayıtlarını yaptırmaya başladı.

Toparlar beldesi sınırları içinde inşaatı hızla devam eden Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ilk etapta 120 öğrenci ve Öğretmen Lisesi'ne de 85 öğrenci alınarak öğretime başlayacağı bildirildi.

İnşaatı hızla devam eden 2010-2011 yılında öğretime açılacak olan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Yatılı Öğretmen Lisesi hakkında bilgi veren AK Parti Köyceğiz İlçe Başkanı İbrahim Şahin, "Köyceğiz ilçesinde yeni açılacak olan Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve Öğretmen Lisesi'nde yatılıda iki yıl sorun yok. Çünkü okul öğretime yeni başlayacağı için binamızda yeterli gelmektedir. 500 öğrenciye eğitim veren Naip Hüseyin Lisesi'ne öğretmen lisesi ve yurt teklif ettik. Beyobası beldesinde bulunan liseyi oraya taşıyacağız. Öğretmen Lisesi'ni de merkeze taşıyacağız. İki lise iki yıl geçici olarak yeni binada öğretime devam edecektir. Burada sorun olmayacak, çünkü yatılısı var. İki yıl sonra okulların kontenjanları iki katına çıkarılacaktır" dedi.

Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Ergenç yeni açılacak okul hakkında verdiği bilgide ise, "Yeni açılacak olan okulumuzda ayrılan 240 kişilik kontenjanı 120 kişiye düşüreceğiz.. 90 öğrenci yiyecek içecek alanı, 30 kişilikte konaklama alanı olarak hesap etmiş durumdayız. Şu anda okula alınacak öğrencileri mülakatları yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

KÖYCEĞİZ İLÇESİ EĞİTİM MERKEZİ OLMA YOLUNDA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 12:03:01
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?