18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

Köyceğiz: İzciler TUBİTAK ile tanıştı...

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde açılan Anatolian 2004 Köyceğiz İzci Kampı’nda, TÜBİTAK görevlileri, izcilere bilimsel konularda bilgiler verdi. Köyceğiz İlçesi’nde açılan Anatolian 2004 Köyceğiz İzci Kampı’nda aktiviteler tüm hızıyla devam ediyor.

TÜBİTAK görevlileri, izcilere astronomi ve Caretta Caretta deniz kaplumbağaları hakkında bilgiler verdi. İzciler ayrıca, Jübiter ve Mars gezegenlerini teleskop ile görme imkanı buldu.
Jambonette (İzcilerin Büyük Buluşması) adı verilen Anatolian 2004 İzci Kampı Müdürü İlker Cömert, "Köyceğiz'de biraraya gelen 3 bin kişinin, Muğla'nın ve Türkiye'nin tüm güzelliklerini görmesi için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Buraya gelen yerli ve yabancı izcilerin ihtiyaçlarını karşılamak için birçok mağaza açtık. İzcilerle ortaklaşa hareket ederek, gezi ve konserler düzenliyoruz. Türkiye'nin kültürel ve tarihsel doğal güzelliklerini keşfetmelerini sağlamak için de çalışmalar yapıyoruz" dedi.


Belçika, Yunanistan, Nijerya, İngiltere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Azerbaycan, Pakistan, Mısır, Hollanda, Makedonya ve Türkiye'den 3 bin izcinin katıldığı kampta, 300 kişi hizmet veriyor. Kampta süpermarket, kafe, alışveriş mağazaları, telekomünikasyon hizmetleri, banka şubeleri, hobi marketler, internet kafeler gibi birçok tesis yer alıyor.

iha-muğla
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 13:15:03
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 16:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?