18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

Köyceğiz yıldızları ağırladı

KÖYCEĞİZ SİNEMA FESTİVALİ YILDIZLARI AĞIRLADI

Köyceğiz’de düzenlenen 5. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini ağırladı.

5. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali, Türk sinemasının duayenleri Selda Alkor, Engin Çağlar, Yılmaz Köksal, Nuri Alço ve Yeşilçam sergicisi Vadullah Taş ve Sinema eleştirmeni Alin Taşcıyan’ın da aralarında bulunduğu 60’a yakın sanatçının katılımıyla başladı. "Son Cellat" filmiyle başlayan ‘Sinema Şenliği’; “Veda, Başka Dilde Aşk, Deli Deli Olma, Uzak İhtimal, Beş Şehir ve Kosmos’’ filmleriyle 1 hafta devam edecek.

Festival; 6 Ağustos Cuma akşamı Onur Akın konseri ile sona erecek. Geçen yıl Köyceğiz’de festivalde hayatını kaybeden ünlü sanatçı “Katil Lakaplı” Aykut Oray anıldı.

Festivalin açılışında konuşan Kaymakamı H. İbrahim Çomaktekin, “Köyceğiz’de havasını teneffüs ettiğim 5. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali benimde son festivalim oluyor. 5 yıldan beri bu ilçede bu festivalin güzel kokusunu teneffüs ettim, bundan son derece mutluyum. Çünkü gerçekten bu festival, bana çok güzellikler yaşattı. Köyceğiz’de sürekli dile getirdiğim gibi Temmuz ve Ağustos Aylarında Kültür, Sanat, Turizm ve Spor alanında çok güzel aktifeler düzenleniyor. Film Festivalimiz bu aktivelerin en son halkasını oluşturan en renkli, en canlı, en güzel kültürel aktivelerimizden oluşuyor. Köyceğiz’in bu yaz akşamlarında, bu güzel püfür püfür esen havasında Türk Sinemasının değerli sanatçılarıyla beraber bu güzel havada filmleri izleme şansını yakalıyoruz. Bu şansı herkes yakalayamaz. Sinema; hayatın kendisidir, hayatın güzelliklerini, acısını hayatın her yönüne bize yansıtan en güzel bir aktivetedir. Bizler küçüklüğümüzden beri kendilerine ulaşamadığımız, sadece sinema ekranlarında görmüş olduğumuz, hayran olduğumuz, kendilerinden çok şey öğrendiğimiz çok değerli sanatçılarımızla yan yana oturup, güzel filmler izleme şansı yakalıyoruz. Bu bize ayrıca mutlu ediyor. Bugün burada çok değerli sanatçımız Selda Alkor, Engin Çağlar, Yılmaz Göksal ve Nuri Alço ile genç sanatçılarımızdan bir sürü ismi burada görmüş olmak gerçekten bizler heyecanlanıyoruz ve mutlu oluyoruz. Bu organizasyonların gerçekleşmesi çok kolay olmuyor. Belediye Başkanımızın ve çalışma arkadaşlarımızın Kültür Turizm Bakanlığımızın ve birçok derneklerimizin olağan üstü gayretleri ve özverileriyle gerçekleşmiştir. Burada hepsini ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu festivalin Köyceğiz’in kültürel ve turizm değerlerinin anlatılması ve aktarılması için son derece önemli bir festival olarak görüyorum” dedi.

Belediye Başkanı Salih Erbay da, “Sinemaya yıllardan beri gönül vermiş, katkı sağlamış, sinema camiasının duayenlerinden Selda Alkor, Engin Çağlar, Yılmaz Göksal, Nuri Alço ve genç jenerasyonun Avrupa’da mankenler kraliçesi seçilmiş, filmlerde oynamış sanatçılarımız aramızda. Bütün konuklarımıza hoş geldiniz diyoruz. Bu gün burada 5. ve daha doğrusu 7. sini yaptığımız yıllardan beri devam eden film festivalinin açılışını katılan tüm konutlara Köyceğizli dostlara herkese çok teşekkür ediyoruz. 5 yıldan beri götürdüğümüz bir köyceğiz vardı. Temmuz ayı içinde ve bir bucuk ay içinde düzenlediğimiz Briç Turnuvası, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 35 takımlı Plaj Hentbolu, plaj futbolu ve son olarak ta 5. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri festivali ile devam etti. Bu güne kadar kamp yeri olarak tasarlanmış olan izci kamp alanında izcileri ağırladık. Bunların Köyceğiz’e bire katkı olarak düşünüyorum. Bundan sonrada bu tür etkinliklerimizi devam edecektir” diye konuştu.

Film festivalinin film gösteriminden önce Türk Sinemasının unutulmaz oyuncuları olan Selda Alkor, Engin Çağlar, Yılmaz Göksel, Nuri Alço ve diğer sinema oyuncularına ounur konukları olması nedeniyle, Kaymakam H. İbrahim Çomaktekin ve Belediye Başkanı Salih Erbay tarafından çiçek buketi ve plaket verilerek kutlandı.

Organizasyon başkanı son olarak Kaymakam H.İ.Rahim Çomaktekin’i, Belediye Başkanı Salih Erbay’ı, Garnizon Komutanı ve Emniyet Müdürü7e katkılarından dolayı birer plaket verdi. Son olarak da Şahin Gök’ün yönettiği ‘Son Cellat” adlı film sinema severlere gösterimi yapıldı.

KÖYCEĞİZ SİNEMA FESTİVALİ YILDIZLARI AĞIRLADI
KÖYCEĞİZ SİNEMA FESTİVALİ YILDIZLARI AĞIRLADI
KÖYCEĞİZ SİNEMA FESTİVALİ YILDIZLARI AĞIRLADI
KÖYCEĞİZ SİNEMA FESTİVALİ YILDIZLARI AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 11:46:03
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 18:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?