20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

Köyceğiz'e yılda 200 bin turist çamur için geliyor

Yılda 200 bin turist çamur için geliyor. Dustin Hoffman ve Jack Nicholson da çamura bulandı Köyceğiz Belediyesi, katıldıkları fuarlarda çamur temasını ön plana çıkarıyor.

Çamur, Türkiye’nin önemli turizm gelirlerinden biri haline geldi. Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki özel düzenlenmiş çamur banyosu alanları, yılda 200 bine ulaşan ziyaretçi sayısıyla alternatif turizm sektörünün gözde mekanı olduBölgede, kayaların arasından çıkan ve klorür, sodyum, hidrojensülfür, florür ve radyoaktif radon gazı içeren 39 derece sıcaklıktaki kükürtlü sularla oluşturulan çamur banyolarını her gün yaklaşık 3 bin turist ziyaret ediyor.

Geçmişte yöre halkına şifa dağıtan, özellikle romatizma, siyatik ve cilt hastalıkları şikayetleri olanların çadır kurup günlerce kür uyguladığı çamur banyoları, günümüzde turistlere eğlence amaçlı hizmet veriyor.

Çamur, duş ve kaplıca

Özel tekne turları ile Dalyan’daki çamur banyosu tesislerine gelenler 3 milyon lira giriş ücreti ödüyor. Çamur banyosunun yapıldığı havuza girerek vücutlarını çamurla kaplayan turistler, daha sonra bir süre güneşte bekleyerek çamurun üzerlerinde kurumasını sağlıyor.

Çamurları temizlemek için alınan duşun ardından son durak ise 30 dakika kalınması önerilen kaplıca havuzu oluyor.

Ünlüler de çamura bulandı

Çamur banyosunun ziyaretçi sayısının her yıl daha da artmasının en önemli etkenlerinden biri de bölgeyi yatları ile ziyaret eden ünlü isimler.

İngiltere kraliyet ailesinden kardeşi Prenses Margareth, Prenses Anne, İspanya Prensi Felipe de Carlos ile eşi Prenses Alexia, Dustin Hoffman, Jack Nicholson, Sting ve David Bowie ile UEFA Başkanı Lennart Johansson bölgenin çamuruna bulanmış simalardan sadece birkaçı.

Tadına bakan turizm elçisi oluyor

Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, ellerindeki bu değerin uluslararası tanıtımı için büyük çaba gösterdiklerini, katıldıkları fuarlarda bölgenin sembolü Caretta Caretta kaplumbağalarının yanı sıra, çamur temasını da ön plana çıkardıklarını söyledi.

Bölgelerinde 3 bin kişilik bir uluslararası kamp organize ettiklerini bildiren Erbay, sekiz ülkeden gelen konuklarını gruplar halinde Sultaniye Kaplıcaları’ndaki çamur banyolarına götürdüklerini belirtti. Erbay, "Çamurumuza giren herkes gönüllü turizm elçimiz oluyor" diye konuştu.

kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 12:38:47
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 13:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?