25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

Malatyalılar buluştu

MALATYALILAR KÖYCEĞİZ’DE BULUŞTU

Muğla Malatyalılar Derneği üyeleri Köyceğiz’de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Etkinliğe Köyceğiz Kaymakamı Halil Çomaktekin, Datça Kaymakamı Mustafa Kaya, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Datça Belediye Başkanı Şener Topcan ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, “Muğla ili ve ilçelerinde bulunan Malatyalıları bir araya getirip, tanıştırmak ve kaynaştırmak için böyle bir karar vererek gece düzenledik. Amacımız, Malatyalıların Muğla il ve ilçelerinde ekonomiye katkıları olduğu gibi, Malatya Kültürünün tanıtılmasını istedik. Gecemizden önce, Köyceğiz ve Dalyan Beldesi’nde tekne turları düzenleyerek denize girdik” dedi.

Malatyalılar için düzenlenen etkinliğin önemine işaret eden Ateş; “Bizlere destek olan Muğla Valiliği, Köyceğiz Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum. Malatya Valiliği’nin gelecek sezon daha fazla destek vereceğini, hatta halk konserleri düzenleneceği sözü verildi. Muğla’da yaşamlarını sürdüren Malatyalıların derneğe daha fazla destek olmaları bekliyoruz” diye konuştu.

Malarya’lılar Gecesi etkinlikleri çerçevesinde Köyceğiz Atatürk Kordonu’nda Malatya’dan gelen folklor Ekibi gösterisi beğeni ile izlenirken, akşam Atlıhan’da folklor gösterisi, Malatya yöresinin türküleri eşliğinde yemek ve törenler yapıldı. Geceye Malatya’nın görsel ve yazılı basını da büyük ilgi gösterdi.

Etkinliğin sonunda Köyceğiz Kaymakamı Halil Çomaktekin, Datça Kaymakamı Mustafa Kaya, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ve Datça Belediye Başkanı Şener Topcan’a desteklerinden dolayı birer plaket verildi.

MALATYALILAR KÖYCEĞİZ’DE BULUŞTU
MALATYALILAR KÖYCEĞİZ’DE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 11:27:03
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 14:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?