20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

Nüfusunun 3 katına iftar yemeği

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Hamit Köyü'nde 3 bin kişilik iftar sofrası kuruldu.

Yemeğin tamamı, köylülerin evlerinde bulunan malzemelerden yapıldı. Yağmur duasının da yapıldığı Hamit Köyü'ndeki toplu iftar yemeğinde dayanışma ve kaynaşma örneği sergilendi.

Köyceğize sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan Hamit Köyü'nde bin 200 kişi yaşıyor. Geçim kaynağı çiftçilik olan köyde Ramazan farklı yaşanıyor. Hamit Köy'ünde, her yıl nüfusun 3 katı kadar kişiye iftar yemeği veriliyor. Köyde, bu yıl 4'üncü kez gerçekleştirilen iftar yemeğinde 3 bin kişi bir araya geldi.

İftara saatler kala köylü kadınlar, evlerindeki malzemeleri, kazanlarda pişirmeye başladı. Köyün gençleri masaları kurup servis açarken, yetişken erkekleri de gelen misafirlere ev sahipliği yapıyor. İftar vaktinin gelmesi ile birlikte 3 bin kişi aynı anda iftarını açtı. Tanıdık tanımadık, genç yaşlı herkes bir masa etrafında toplanırken, etrafa dostluk ve barış mesajları verdiler.

Toplu iftar şölenine Köyceğiz Kaymakamı Halil İbrahim Çomaktekin ve mülki idare temsilcileri katılırken, Köyceğiz Müftüsü Hüseyin Çetin, iftar sonrasında yağmur duası yaptı. Son zamanlarda yaşanan kuraklığa işaret eden Müftü Çetin, bir an evvel yağmur yağması dileklerinde bulundu.

4 yıl önce toplu iftar yemeğinin tertiplenmesini sağlayan köy imamı Fahrettin Gündoğdu ise, yapılan uygulamanın köy halkının yanı sıra bölgede yaşayan insanların kaynaşmasına vesile olduğunu anlattı. İftar yemeğinin hiçbir dernek veya kuruluştan destek alınmadan tamamen köylülerin katkısı ile gerçekleştirildiğini ifade eden İmam Gündoğdu, "Amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz. Bin 200 kişilik köyümüzde bugün 3 bin kişi iftar açtı. Bu kaynaşmanın, dayanışmanın birlikte olmanın bir örneğidir." dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 09:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?