27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

Polis Yaman'a hazin tören

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde komşusuna yardım etmek isterken kalbine aldığı bıçak darbesi ile hayatını kaybeden polis memuru Rahmi Yaman için kaymakamlık önünde tören düzenlendi.

Almanya'dan bir hafta önce Köyceğiz'e gelen ve aynı binada oturduğu İlyas Erol'un "İmdat" diye bağırması üzerine evin kapısını kırarak içeriye girdiği zaman M.G. tarafından kalbine saplanan bıçakla hayatını kaybeden İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli polis memuru Rahmi Yaman için Köyceğiz Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Eşi Şeyda Yaman ile çocukları Osman (9), Buse (7) ve Selahattin'in (4) feryatları törene katılanların yüreklerini dağladı.

Törende konuşan Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, "İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli polis memuru Rahmi Yaman bir cani tarafından katledildi. İlyas Erol'u banyoda kesen katil, polis memuru Rahmi Yaman'ı kalbinden bıçaklayarak şehit etmiştir. Biz aileler olarak çocuklarımızı iyi birer insan olarak yetiştirmek zorundayız. Eğer iyi yetiştiremezsek böyle caniler yetişmiş olur. Polis memuru Rahmi Yaman'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlı dilerim" dedi.

İl Emniyet Müdürü Emin Körpe de, "Biz polisler ister görev başında olsun, ister görev başında olmasın, herhangi bir olaya müdahale etmek zorundayız. İşte polis arkadaşımız Rahmi Yaman yukarıdan gelen imdat çağrısına uyarak girdiği evde, M.G.'nin kalbine sapladığı bıçak darbesi ile şehit olmuştur. Şehit polis memuru Rahmi Yaman'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Köyceğiz Müftüsü tarafından okunan duanın ardından şehit polis memurunun cenazesi Merkez Camii'ne götürüldü. Yaman'ın cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'ın Kangal ilçesine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 14:18:51
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 14:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?