1
Haziran
2024
Cumartesi
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

Vali, Köyceğiz'i gezdi.

Muğla valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Köyceğiz ilçesinde incelemelerde bulundu. Kaymakam İbrahim Halil Çomaktekin’den ilçenin sorunları ve turizm potansiyeliyle ilgili bilgi alan Vali Altıparmak, Muğla turizmi için hayati önem arz eden merkezlerde de incelemelerde bulundu.


Vali Altıparmak,Köyceğiz’de mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan MEKSA binasındaki incelemeleri sırasında, binanın atıl durumdan kurtarılması için onarımdan geçirilerek ilçenin eğitim ve kültür hizmetleri için kullanılmasını istedi. Bu olmadığı taktirde de, kiraya verilerek belli bir gelir getirmesini istedi.


Köyceğiz’deki eğitim tesislerinin bahçe duvarların onarımdan geçirilerek daha tertipli ve düzenli hale getirilmesini isteyen Vali Altıparmak, eğitim tesislerinin çatı onarımlarının da yapılarak özellikle kış aylarında öğretmen ve öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi talimatını verdi.


Köyceğiz Gölü kıyısındaki Sultaniye kaplıcalarında da incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, buradaki incelemeleri sırasında Belediye Başkanı Salih Erbay’dan kaplıcaların çeşitli sorunları hakkında bilgi aldı. Kaplıcaların alternatif turizm yönünden önemli bir potansiyel oluşturmasına rağmen, turizm sektörüne sunulması için yeterli olmadığını vurgulayan Vali Altıparmak, kaplıcaların ıslah edilerek termal turizmin hizmetine sunulması gerektiğini kaydetti.


Köyceğiz ilçesi yakınındaki Palmiye Merkezi’nde de incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, merkezin bitki ve canlı zenginliğiyle, turizm sektörü için önemli bir potansiyel oluşturduğunu belirterek, merkezdeki bitki ve ağaç çeşitliliği ile de tek tek ilgilenerek ayrıntılı bilgiler aldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?