16
Mayıs
2024
Perşembe
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

Yıldırım orman yangınına neden oldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 4 noktada, Yatağan ve Muğla merkez Yerkesik beldesinde de farklı noktalarda çıkan orman yangınlarından Köyceğiz Cehennem Deresi mevkiinde çıkan yangın devam ediyor. Yangında şu ana kadar yaklaşık 10 hektar alan yandığı açıklandı.

İki gündür devam eden gök gürültü sağanak yağışlarda yıldırım düşmesi sonucu çok sayıda orman yangını çıktı. Bu sabah saatlerinde Köyceğiz ilçesinde dört, Muğla merkez Yerkesik beldesinde ve Yatağan'da 8 ayrı noktada yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı. Köyceğiz Cehennem deresi mevkiinde çıkan orman yangını halen devam ederken, diğer orman yangınları yapılan zamanında müdahaleyle kontrol altına alındı.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, Köyceğiz Cehennem Deresi mevkiindeki orman yangının devam ettiğini belirtirken, yangının sarp ormanlık alanda çıkması nedeniyle yangına sadece 2 amfibik yangın söndürme uçağı ve 3 helikopter ile müdahale ettiklerini, insan gücünün sarp araziye çıkmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Köyceğiz Cehennem Deresi mevkiindeki yangında şu ana kadar yaklaşık 10 hektar ormanlık alanın yandığı öğrenildi. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 15:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?