18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖYCEĞİZ - MUĞLA

Yuvarlakçay’a destek

YEŞİLLER PARTİSİ VE SİNEMACILARDAN YUVARLAKÇAY’A DESTEK

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Bilge Contepe ve ‘Dondurmak Gaymak’ filminin boş rol oyuncusu Turan Özdemir ve arkadaşları uzun süredir bölgelerinde Hidroelektrik Santrali (HES) yapılmamasına engel olmak adına eylemde olan köylülere destek için Yuvarlakçay’a geldi.

Köylüler tarafından sıcak bir karşılaşma ile karşılanan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Bilge Cantepe, “Doğayı, bu şekilde talan ekonomisine, rant ekonomisine satan hükümet kararları hatalıdır ve bunun değişmesini istiyoruz, bunlar kirli politikalardır. Bizler temiz gelecek için temiz politikalar üretilmesini istiyoruz. Doğaya ve bölge insanına zarar verecek bu projelerde çevre etki değerlendirme raporları hazırlanmalı ve bölge halkının kararları ön planda tutulmalıdır. Bu demokrasidir, biz böyle bir demokratik yapının kurulmasını bekliyoruz. Bunu engelliyen doğadan ve sudan rant çıkaran, sermayeye dağıtılan bu güzel değerleri koruyan halka destek olmayı sürdüreceğiz. Yuvarlakçay halkına ve bunu destekleyen gönüllü kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz, onlarla kucaklaşmak için buradayız. Bu mücadeleyi yöre halkı ve halkın arkasında duran, doğanın yaşam hakkını savunan gönüllü kuruluşlar kazanmıştır. Verdiğiniz mücadelenin coğrafyamızın her yerine yayılarak örnek olmasını istiyorum. Göstermiş olduğunuz birlik beraberlik için sizleri kutluyorum. Elinize, yüreğinize sağlık. Bu haklı mücadelenizden başarıyla çıkmanızı diliyorum” dedi.

Turan Özdemir de, “Bu örnek mücadelenizi yürekten kutluyorum. Ben inanıyorum ki; sizin bu tepkiniz, eyleminiz, hem doğayı korumak hem de sizi hiçe sayanlara, var olduğunuzu anlatmak adına yaptığınız mücadele Türkiye'de örnek olacaktır. Ve bizlerde, duyarlılık gösteren bütün insanlarda çoğalarak yanınızda olacağız. Şunu unutmayın ki hiç birimiz yalnız değiliz, doğa bizim, hayat bizim, üreten bizleriz. Onları koruyacak olanlarda bizleriz, böyle tepeden inme kararlarla, sizleri yok sayarak burayı işgal etmek, talan etmek isteyen insanlara, Türkiye'nin hiçbir yerinde izin verilmemesi gerekir. Sizler bu konuda çok örnek bir davranışta bulundunuz ve ilk davanızı kazandınız. Bundan sonra bu şekilde yapılacak olan yatırımlarda; sizler örnek alınacaksınız ve onlarda aynı tepkiyi göstereceklerdir. Hepinizi bu onurlu duruşunuz için kutluyor, her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yuvarlakçay'a destek ve moral vermek için gelen konuklara; köylüler tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

YEŞİLLER PARTİSİ VE SİNEMACILARDAN YUVARLAKÇAY’A DESTEK
YEŞİLLER PARTİSİ VE SİNEMACILARDAN YUVARLAKÇAY’A DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 11:29:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?