2
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Ahmet Urkay


Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’ne ek bina yapılıyor. 1994 yılında okulu yaparak Milli Eğitim’e devreden hayırsever iş adamı Halıcı Ahmet Urkay, lisenin yetersiz olduğunu öğrenince ek binayı da yaptırmaya karar verdi.

Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’nde ihtiyaç duyulan 5 derslikli ek bina, 1994 yılında okulu yaptırarak ismini veren hayırsever iş adamı Halıcı Ahmet Urkay tarafından yaptırılacak. Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir ve Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Ahmet Urkay’ı iş yerinde ziyaret ederek, ek bina için protokol imzaladı. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in de destekleriyle 5 derslikli ek kontenjan alındığını ve bunun için gerekli olan ek binaya izin verildiğini dile getiren Kaymakam Özdemir, "Şu anda Anadolu Lisesi’nde dersliklerimiz yetersiz, ek bina ihtiyaç haline geldi. Bu nedenle 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e durumu aktardık. Kendisi bize 5 ya da 8 derslikli ek kontenjan ve ek bina için gerekli izni almamızı sağladı. Şimdi iş sadece bu ek binayı yapmaya kaldı. Ahmet Urkay Bey bu işin altından tek başına kalkabileceğini söyleyince hemen çalışmalara başladık" dedi.

Eğitim alanında birçok yatırımı olan ve kendi adını taşıyan okulu 1 yıl içerisinde bitirip eğitim öğretime hazır hale getiren hayırsever iş adamı Halıcı Ahmet Urkay ise, "Anadolu Lisesi’nde ek binaya ihtiyaç duyulduğunu öğrendim. Adımı taşıyan bu okulda yeni bir hizmet daha yapmak için uzun uzun düşündüm. Daha sonra ek binayı tek başıma yaptırmaya karar verdim. Bu ek bina yaklaşık 250 milyara mal olacak. Geleceğimizin teminatı olan gençler için daha çok çalışmak zorundayız. Eğitime daha çok önem verip geleceğimizi kurtarabiliriz" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar