2
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Marmaris Yalı Lions Kulübü


Marmaris Yalı Lions Kulübü
, "Ulusal Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası çerçevesinde Değirmendere İlköğretim Okulu’na ek bina yaptırdı.

"Ulusal Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası çerçevesinde Marmaris Yalı Lions Kulübü’nce restore edilen, bahçe düzenlemesi yapılan ve prefabrik ek bina yaptırılan Değirmendere İlkoğretim Okulu, düzenlenen törenle eğitime açıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Yalı Lions Kulübü Başkanı Şennur Ünlü, öğrenciler ile Lions üyeleri katıldı. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, Lions Kulübü Başkanı Şennur Ünlü’ye bir teşekkür plaketi verdi.

Öğrencilerin halkoyunları gösterisi sunduğu törende Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris’teki okulların çoğunluğunun hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırıldığına dikkat çekti. Aldoğan, "Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyası çerçevesinde seferberlik ilan edildi. Marmaris bu açıdan çok şanslı bir bölgedir. Çünkü ilçe genelinde bulunan okulların yüzde 80’i hayırsever vatandaşlarımız tarafından yaptırıldı. Bunu okullarımızın isminden de rahatlıkla görebilirsiniz. Değirmendere İlköğretim Okulu binası geçtiğimiz yıllarda fiziki olarak çok kötü durumdaydı. Kışın yağmur yağdığında tavanı akıyor ve öğrencilerimize ders veremiyorduk. Lions Kulübü, okulumuzu restore etti ve ihtiyacımız olan ek binayı da bize teslim etti" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan ise gönüllülük esasına göre yapılan bu tür yardımların kendilerine sorumluluk yüklediğini belirterek, "Burada okuyan çocuklarımız şerefli, çağdaş bir insan olacaktır. Devlet her yere yeterince yardımda bulunamıyor. Devletin her yere yetişmesine de imkan yok. Hayırsever vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin eğitime destek vermesi gerekiyor. Biz Muğla bölgesi olarak gerekli desteği alıyoruz. Bundan sonrada bu desteğin devam edeceğine inanıyorum. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemiz çocuklarını ne kadar iyi yetiştirebilirsek, geleceğimizi o kadar garanti altına almış oluruz" diye konuştu.
Tören sonrası davetliler restorasyonu yapılan okulu ve yeni yaptırılan ek binayı gezdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar