2
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Sıtkı Zaralı


Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne bağlı Beldibi Beldesi’nde yapımı devam eden Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu için mal varlığını seferber eden Mimar Sıtkı Zaralı Marmarisli siyasilere "Okulu siyasete alet etmeyin" dedi.

Almanya’ da yaşayan hayırsever Sıtkı Zaralı 2002 yılında yapımına başlanan Beldibi Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu’nun siyasiler tarafından seçim malzemesi olarak kullanıldığını ve asılsız iddialar ortaya attığını söyledi. Uzun seneler Almanya’ da mimarlık yaptıktan sonra eğitime katkı sağlamak amacıyla Beldibi’nde 44 derslikli bir ilköğretim okulu inşaatına başlayan Zaralı, son zamanlara Marmaris’te siyasi parti adaylarının "Okulun yüzde 50’si bile bitirilmedi. Biz seçilir seçilmez okulu tamamlayacağız" gibi söylemlerde bulunduklarını iddia ederek, "Okulumu siyasete alet etmeyin" diye konuştu.

Okul inşaatına bugüne kadar 826 milyar harcandığını ve inşaatın yüzde 82’sinin tamamlandığını belirten Zaralı, "Okulun taban döşeme işçiliği, kalorifer kazanı, aydınlatma, elektrik panosu, çelik çatı kaplama gibi ihtiyaçları için 285 milyar liraya daha ihtiyacımız var ve hayırsever arayışındayız. Fakat bugüne kadar okulumuza tek bir tuğla yardımı bile yapmayan siyasilerin okul yarım kaldı, biz tamamlayacağız gibi söylemleri yeni ve okula yardım yapan diğer hayırseverleri de üzmüştür" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile hazırlanan protokolde 38 derslikli ve 850 milyarlık projenin daha sonra ihtiyaçların göz önünde tutulmasıyla, 44 dersliğe yükseltilmesi nedeniyle maliyetinin arttığını kaydeden Zaralı, şunları söyledi:
"Biz bu projeyi hazırlarken Marmaris’te 16 özürlü çocuk olduğu belirtildi ve onlar içinde bir sınıf, bir atölye hazırladık, fakat daha sonra Marmaris’te 70 özürlü çocuk var dedikleri için derslik sayısı ikiye çıktı. 38 derslik yapacaktık, ilerde çocuklar ikili öğretimde okumasın diye 44’ e yükselttik. Bu projeye başladığım için asla pişman değilim. Beledibi Belediye Başkanı Şaban Yıldırım hem maddi olarak hem de moral olarak sürekli destek oldu. Marmaris’te okulların yoğunluğunu azaltmak ve eğitim kalitesini arttırmak için AB standartlarına uygun olarak başlattığımız okulumuza şimdi de 16 daireli öğretmen lojmanı yapmak istiyoruz. Buraya kalitesi yüksek öğretmenleri çekebilmek için lojman yapacağız. Hiçbir hayırsever söylenenlere inanmasın verilen her kuruş yerinde ve amacına uygun harcanmıştır."

6 bin 500 metrekarelik kullanım alanına yapılan Beldibi Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu’nun tamamlandığında maliyetinin 1 trilyon 110 milyarı bulacağını belirten okulun mali işler sorumlusu Aydeniz Ardoğan, bugüne kadar Sıtkı Zaralı’nın okula 451 milyar, Beldibi Belediye Başkanı Şaban Yıldırım’ın belediye ve kişisel olanaklarıyla 374 milyar lira yardımda bulunduğunu belirtti. Ardoğan, "Okulumuz yardım için her kurum ve kişiye açıktır. Seçimler için trilyonlar harcandığını duyduk. Trilyonluk harcamaları içkili açılış, döner ve yemek gibi günlük tanıtımlara harcayacaklarına bu parayı okul için harcasaydı bizim okulumuzda tamamlanır ve hatta bir okul daha yapılırdı. Ama yardım için geç kalınmış sayılmaz" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar