19
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

47 gün kürek çektiler

Yazar ve Foto muhabiri Hüseyin Ürkmez’in, on yıl önce Türkiye de bir ilke imza attığı Kürekle İstanbul’dan Dalyan’a diyerek, 01 Ağustos 2009 Günü, Fenerbahçe-Kalamış Setur Marina’dan çıkış yapan Kaya Çoşkun ve Hasan Çoban, aynı etabı yine gerçekleştirip, Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan Beldesi’ne geldiler.

'Kıyı Kıyı Türkiye' adlı proje kapsamında İstanbul Fenerbahçe'den Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi’ne sandalla kürek çekerek gitmek üzere yola çıkan, 24 yaşındaki Hasan Çoban ile 25 yaşındaki Kaya Coşkun akşam saatlerinde Daksar isimli 4 metre 10 santimetre uzunluğunda 1 metre 10 santimetre genişliğinde tekneyle 1000 mil yaparak, 47 gün sonra Dalyan Beldesi’ne ulaştı.

Kürek çekerek Dalyan’a gelmeye başaran; Kaya Çoşkun ve Hasan Çoban’ı Dalyan Belediyesi’nde Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Arif Sarı, Kent Konseyi Çalışma Gurupları sivil toplum örgütleri on yıl önce aynı yolu takip ederek Dalyan’ı gelmeye başaran Hüseyin Ürkmez, Kaya Çoşkun’un Babası Mustafa Çoşkun ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Kaya Çoşkun ve Hasan Çoban için bu günün anısına tören düzenlendi. Yapılan Törende Kaya Çoşkun ve Hasan Çoban cankurtaran yeleğini Belediye Başkanı Arif Sarı’ya imza ederek hediye ettiler.

Kürek çekerek Dalyan Beldesi’ne gelen Kaya Çoşkun ve Hasan Çoban; “ Daksar arama kurtarma Gemisi bulunduğu Kalamış’tan yola çıkarak Dalyan’a vardık. Yokçuluğumuz sırasında pek bir zorluk yaşamadık. Bizi zorlayacak olan hava şartlarını göz önüne alarak limanları ona göre korunmasını yaptık. Herhangi bir kaza ve aksilik olayı yaşamadık. 47 gün boyunca kendimizi çektirmedik. Çünkü öyle bir pozisyon bırakmadık. Dalyan’ı geldik. Bunu başardık” dediler.

Kaya Çoşkun ise yolculuk hakkında verdiği bilgide; “ Türkiye’de ilk olarak 10 yıl önce Hüseyin Ürkmez bunu yapmıştı. Kıyı Kıyı Türkiye olarak başlamıştı. Hem Hüseyin Ürkmez’in yapmış olduğu rotayı sürdürmek, hem de insanların bu konuya duyarsız kalıp, inanmayarak yapılamaz edilemez deniliyordu. Bu inanılmazı ispatladık. Birinci etabı burada sonlandı” diye konuştu.

Belediye Başkanı Arif Sarı ise, “On yıl önce de Hüseyin Ürkmez bunu gerçekleştirmişti. O zaman dernek de yönetim kurulu üyesiydim, kendisini karşılamıştık. Şimdi ise, Hasan Çoban ve Kaya Çoşkun arkadaşlarımız 1000 mil kat ederek 47 gün sonra Dalyan’da kendilerine Belediye Başkanı olarak karşıladık. Dalyan Turizmini katkılarından dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 12:01:28
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 12:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?