1
Haziran
2024
Cumartesi
ORTACA - MUĞLA

Antik Tiyatro'da konserli kutlama

Ortaca'ya bağlı Dalyan Beldesi'nde, Atatürk'ün 125. doğum yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Başkent Üniversitesi Akademi Orkestrası konser verdi. 

Kaunos Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen konser öncesi bir konuşma yapan Kaunos Kazı Heyeti Başkanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Işık, "Büyük Önder Atatürk'ü, doğumunun 125. yılında anmak için bir araya geldik. Bu gece ilklerin yaşandığı bir gece. Çünkü bu gece, aynı zamanda Kaunos kazılarının 40. yılını da kutluyoruz. Kaunos, yerli yabancı pek çok meslektaşım için okul oldu. Bu vesileyle kazıları başlatan Baki Öğün hocamızı sevgiyle, rahmetle anıyorum" dedi. 

Kaunos'un Milet, Afrodisias gibi mermer eserler sunmadığını belirten Prof. Dr. Işık, ancak Kaunos Antik Tiyatrosu'nun bölgede kullanılabilen tek tiyatro olduğunu söyledi. 

Muğla'nın eski valisi olan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un da katıldığı gecede konuşan Muğla Valisi M. Temel Koçaklar ise, "Büyük Önder Atatürk'ün 125. doğum yıldönümünde bu tarihi atmosferde hep birlikte olmanın heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz. Antik kenti bu hale getirip, böylesi önemli ve anlamlı etkinliği yapmamıza vesile olanlara teşekkür ediyorum. Büyük Taarruz'un 84. yıldönümünü kutlarken, Atatürk nesli olarak burada olmak heyecan verici" diye konuştu. 

3 bin yıllık döner sahne Periotos'un kullanıldığı konserde Atatürk'ün değişik görüntülerinin verildiği fon eşliğinde Başkent Üniversitesi Orkestrası, şef Ertuğrul Korkmaz yönetiminde "Uzak Toprakların Düşleri", "Eleigac Melodies", "İki Keman İçin Konçerto", "Üç Minyatür", "Yaylı Sazlar İçin İki Parça" ve "Antik Dans ve Aryalar" adlı eserleri sundu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 15:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?