25
Mayıs
2024
Cumartesi
ORTACA - MUĞLA

Arıtma tesisi projesi hızla ilerliyor

ORTACA ARITMA TESİSİ PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

Ortaca Belediyesi tarafından kısa bir süre önce ihalesi yapılan ‘Atık Su Arıtma Tesisi projesinde arazi teslim işlemi gerçekleştirildi.

Ortaca Belediyesi Fen İşleri Servisi Harita Kadastro Mühendisi Okan Gökçen ve yüklenici firma yetkilisi Ahmet Ergül ile İller Bankası komisyon üyelerinin hazır bulunduğu toplantı sonrası Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapılacağı Arıkbaşı Mahallesi Dipsiz Mevkiindeki arazi üzerinde inceleme yapıldı. İncelemeden sonra firma yetkililerine işin yapılacağı alanı Atık Su Arıtma Tesisi’nin projeleri ile birlikte teslim edildi.

Proje hakkında bilgiler veren Ortaca Belediyesi Fen İşleri Servisi Harita Kadastro Mühendisi Okan Gökçen, “Bu aşamadan sonra alanda şantiye kurularak, kazı çalışmaları başlayacak. Yüklenici firmanın bir ay içerisinde işe başlaması öngörülmektedir.

Atık Su Arıtma Tesisi ihalesine doküman olarak 18 firma almasına rağmen, ancak 10 firma katılmıştı. Söz konusu yapım işinin, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesi uyarınca Açık İhale Usulü ile 12 Ağustos 2010 tarihinde ihalesi yapılmış, 4 Firma arasından en düşük fiyat veren Sartes Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ firması ile 3 milyon 850 bin TL bedel üzerinden Ortaca Belediyesi tarafından sözleşmesini imzalanmıştı. 7 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı kararına varılmıştı. Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı yapım işi ise 450 takvim günü içinde yapılıp, belediyeye teslim edilecektir” dedi.

ORTACA ARITMA TESİSİ PROJESİ HIZLA İLERLİYOR
ORTACA ARITMA TESİSİ PROJESİ HIZLA İLERLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 12:43:00
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 17:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?