19
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

Aşure buluşması

Sultan Abdal Kültür Derneği Ortaca Şubesi tarafından dernek binasında Barış, Kardeşlik ve Dayanışma amacı güden aşure günü düzenledi. Pir Sultan Aptal Kültür Derneği’nin yaptığı aşure günü ne CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ortaca Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Şakir Akkoç; “Derneğimiz yeni kurulmuştur. Pir Sultan Abdal’ın yaşamı ve felsefesi doğrultusunda sosyal, kültürel çalışmalar yapmak, başta Anadolu Aleviliği kültürü olmak üzere, tüm kültürleri yaşatmak, geliştirmek ve yaymanın yanı sıra demokrasi, laiklik, hukuk devleti ve insan hakları gibi değerlere sahip çıkmak üzere tüm kültürleri yaşatmaktır. İleriki günlerde kültür evi ve Cem Evi yapmak gibi amaçlar vardır. Bunun yanında konferanslar, seminer, panel, sempozyum, semah, müzik, saz, tiyatro ve festival gibi diğer gösteri ve etkinlikler düzenler, yapar, yaptırır. Ayrıca amacı doğrultusunda yayınlar yapar, yarışmalar düzenler ve ödüller verir” dedi.

Dernek Yönetim Kurulu,  Başkan Ziya Şakir Akkoç, Başkan Yardımcısı Celal Yenidünya, Sekreter Ünal Dönmez Sayman Halil İbrahim Yarar ve üyeler de Namık İlhan ile Veli Kozak’tan oluştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 12:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?