19
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

Azman Dede şenlikleri renkli geçti

Muğla’nun Ortaca ilçesine bağlı Kemaliye köyünde bu yıl 1’incisi düzenlenen “Kemaliye Azman Dede Hıdrellez Şenlikleri” renkli görüntülere sahne oldu.

Kemaliye Köyü Muhtarlığı öncülüğünde düzenlenen 1. Kemaliye Azman Dede Hıdrellez Şenlikleri’nin Ortaca Kaymakam Mustafa Gürdal, tarafından açıldı.

Çok sayıda köy sakini ve davetlinin katıldığı Hıdrellez şenliklerinde davullu zurnalı şenlik düzenlendi. Yapılan şenlikte Köy Muhtarlığı tarafından gelen misafirlere pilav üstü tavuk ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Kemaliye Köyü Muhtarı İbrahim Kıvrak, “Köyümüzün mesire yeri olarak yeni düzenlediğimiz Azman Dede mevkisinde bu yıl ilk defa şenlik düzenledik. Bundan sonra Mayıs ayının ilk haftası Pazar Günü düzenlenecek olan şenliği geleneksel hale getirmek istiyoruz. Çam ve sığla ağaçlarıyla kaplı yerde su akmaktadır. Burada çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu yıl ilk defa yaptığımızdan bazı eksikliklerimiz oldu. Bu eksikliklerimizi önümüzdeki senelerde gidermeğe çalışacağız. Köylümüzün ve gelen davetlilerimizin yapılan şenliğe ilgi göstermeleri bizleri fazlasıyla memnun etti. Gelen davetlilerimize pilav üstü tavuk ve ayran ikramlarında bulunduk. Zevkli bir şenlik oldu. Bunun devamını getirmek istiyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 15:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esma dereli IP: 92.44.36.xxx Tarih : 11.10.2009 22:21:46

muhtarım azamn dede şenlikleri  devam ettircekmisiniz?