18
Mayıs
2024
Cumartesi
ORTACA - MUĞLA

Bağış Dalyan'da 'evet' istedi

DEVLET BAKANI BAĞIŞ:

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "12 Eylül günü kalkınma ve demokratikleşmeyle ilgili önemli bir süreci hep birlikte değerlendireceğiz" dedi.

Bağış, Dalyan beldesinde referandum için 'evet' kampanyasında bulundu. Egemen Bağış, Dalyan beldesinde konuşma yaptıktan sonra Ortaca ve Dalaman AK Parti İlçe teşkilatlarının düzenlediği Acarlar Dinlenme Tesislerinde partililerle iftar yemeğinde buluştu.

Egemen Bağış, Dalyan beldesine gelişinde, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı J. Kd. Üstğm. Cumali Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ve partililer tarafından karşılandı

Devlet Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, Ortaca İlçesine bağlı Kemaliye Köyü Muhtarlığını ziyaret ederek şeref defterine" 21. Yüzyılda sizin gibi muhtarlarla çalışmaktan gurur duyuyoruz" diye yazdı. Egemen Bağış konuşmasında; "Değerli belediye başkanlarımız, il başkanı ve İlçe başkanlarımız ve çok değerli Dalyanlılar. Sizlere imrendiğimi söylemek istiyorum. Dünyanın cennet parçalarının birinde yaşıyorsunuz. Biz de bu referandum bahanesiyle gözümün gönlümüzün açılmasını sağlıyoruz. Dünyanın çok güzel yerinde huzur içinde yaşıyorsunuz" dedi.

Ülkemizin çok güzel olduğunu anlatan Bağış, şöyle konuştu: "Her yeri ayrı güzel, her köşesi ayrı anlam taşıyor. Daha da güzeli ülkemiz daha da modernleşiyor, zenginleşiyor, güzelleşiyor, kalkınıyor. Hangi açıdan bakarsak bakalım, ekonomik açıdan baksak, demokratik standartlar açısından da baksak, insan hakları açısından da baksak, her geçen gün daha iyiyi yakalama mücadelesini veriyoruz. Bundan 51 yıl evvel AB'ye ilk başvuru yaptı büyüklerimiz, bu gün artık müzakerelerini sürdüren hale geldik. 12 Eylül günü de yine bu kalkınma, demokratikleşmeyle ilgili önemli bir süreci hep birlikte değerlendireceğiz. 12 Eylül günü oylayacağımız seçimde, muhtarlarımız sakın korkmasınlar, muhtar filan seçmiyoruz. Belediye başkanlarımızda çekinmesinler belediye başkanları da seçmiyoruz. Milletvekillerimiz zaten biliyor, milletvekilleri de seçilmeyecek. Herhangi bir partinin paketini de oylamıyoruz."

12 Eylül günü, Türkiye'nin bir tercihte bulunacağını anlatan Bağış, şunları söyledi: "Anayasamız da bu günkü gibi mi kalsın? Yoksa daha AB standartlarında daha evrensel standartlar daha şeffaf bir hale mi gelsin, ona göre bir tercihte bulunacağız" dedi.

Paketin içine bakıldığında orada bir partiden bahsedilmediğini anlatan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herhangi bir seçimden de bahsetmiyor. Herhangi bir gruptan da bahsetmiyor. Bu paketin maddelerini okursak, zaten hepimizin aklı vicdanı bu paketle ilgili bir fikir ortaya koyacaktır. Paketin içine bakmazsak, paketin farklı anlamlara geleceği intibasını yaymaya çalışan bazı siyasilerin söylemleri etkisi altında kalırsanız, yanlış bir karar verebilirsiniz. Pakette ne var? Pakette politik ayrımcılık var. 5 grup için politik ayrımcılık var. Kadınlarımız, annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız, bacılarımız bu ülkenin kadınları için pozitif ayrımcılık getiriyor. Çocuklarımızı her türlü istismardan korumak, anayasal bir hükümlülük altına giriyor. Üçüncü grup, özürlü vatandaşlarımız. Onlar kendi tercihleriyle özürlü ve engelli olmadılar. Hiç kimse ama olmayı, sağır olmayı istemedi. Ya doğuştan ya da bir kaza neticesinde olmuş olabilir. Onlara bir takım ayrıcalıklar vermeniz lazım ki, o açığı kapatalım. Onlara özel eğitim imkânları sağlayabilelim. Dördüncü grup, gazilerimiz. Bu ülke için gazi olmuş, bu ülke için hayatını hiçe saymış gazilerimiz. Beşinci grup ise, şehitlerimiz. Bu ülke için hayatlarını feda vermiş şehitlerimizin bize emanet olan şehit yakınları. Bu beş grubu sağcısı, solcusu, alevisi, sünnisi, AK Partili, CHP'li ve MHP'li diye ayırıyor muyuz, hayır. Bütün vatandaşları ayrım olmadan anayasal güvence altına alıyoruz. Onlara pozitif ayrımcılığın önüne açıyoruz. Bu paketin içinde fişlemeyi yasaklıyoruz."

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: "Bu paketin içinde memurlarımız için toplu sözleşme hakkını getiriyoruz. Bu paketin içinde bir iş yerinde çalışan işçilerimizin birden fazla sendikaya üye olma hakkını getiriyoruz. Bu paket kamu denetimini getiriyor. Devletle bir sorunu olan vatandaşımızın başvurabileceği avukat dahi tutmadan, hiçbir kuruş para vermeden, başvurabileceği bağımsız özel bir merci olacak."

Bağış konuşmasında ayrıca, "Referandumda oylarınız mutlaka 'evet' olmalı" ifadelerini kullandı.

Egemen Bağış iftar yemeğinden sonra Dalaman Hava Meydanı'na giderek ilçeden ayrıldı.

DEVLET BAKANI BAĞIŞ:
DEVLET BAKANI BAĞIŞ:
DEVLET BAKANI BAĞIŞ:
DEVLET BAKANI BAĞIŞ:
DEVLET BAKANI BAĞIŞ:
DEVLET BAKANI BAĞIŞ:
DEVLET BAKANI BAĞIŞ:
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 10:35:02
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 12:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?