27
Mayıs
2024
Pazertesi
ORTACA - MUĞLA

Belediye personeline iletişim semineri

Ortaca Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliği ile belediye personeline yönelik “İletişim Semineri” düzenlendi.

Belediye personellerinin tamamının katılımıyla Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak katılan Felsefe Öğretmeni Zafer Kırtop, “Bilindiği gibi sizlere anlatacağımız konular sizlere yabancı değil. Hepiniz biliyorsunuz. Buradaki amacımız iletişim hakkında bazı konuları bilgilendirmektir. İletişim; yüz yüze iletişim. El sıkma, selamlama ve Sohbet. Telefonda iletişim. Toplumsal değer anlayışlarının iş yaşamına yansıması, olması gereken durumlar. Değerlerin iş yaşamını olumsuz değil, olumlu yönde etkilemesine yol açmak. Ast-üst ilişkileri. Kurum çalışanları ve halk arasındaki ilişkileri diyaloglar, randevular, iş takibi, şikâyetlerin takibi ve kurumun halka tanıtılması. İşyeri kurallarının çalışanlara benimsetilmesinin yolları. Sadece yazılı olan kuralları takip etmek yerine çalışanların bu kurallara içselleştirme yollarının belirlenmesidir. İşyerinde iletişim, işyerlerinde iletişimi aksatan sebepler, çözüm yolları. Kurumsal bilgilerin halka tanıtılması, dergi, broşür ve anons gibi” dedi.

Seminerde Kirtop tarafından belediye personeline Halkla İlişkiler Kavramı, Halkla İlişkilerin Amacı, Halkla ilişkilerin temel özellikleri, Halkla İlişkilerde Sosyal Sorumluluk, Halkla İlişkilerde reklam ve propaganda. Halkla İlişkilerde araştırma yöntemleri.

Belediye personeline yönelik seminerin son bölümünde; Sosyal ilişkiler ve toplum. İnsan ilişkileri ve protokol ve görgü kuralları hakkında geniş anlatımlı belediye çalışanlarına bilgiler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 18:11:56
Güncelleme :9 Temmuz 2009 Perşembe 18:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?