19
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

'Bölgemiz için el ele verme zamanı'

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Muğla’nın Ortaca ilçesinde de ‘Turizm Haftası’ düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Ortaca Ahmet Ateş Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karçelik, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Cumali Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdiresi Şennur Şahbudak, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, turizm işletmecileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “Biliyoruz ki bu güne kadar yerelde siyasetçilerin ayrı çekmesi nedeni ile turizm cenneti olan bölgemiz istenilen seviyeye gelmemiştir. Benim gönlümde yatan bölgede el birliği ile yapamayacağımız ve el ele verirsek başaramayacağımız hiçbir sorun yoktur. Bu düşüncelerimle Bu dönemde bölgedeki tüm kurum ve kuruluşlarla el ele vererek markalaşmamız lazım bunu bütün içtenliğimle istiyorum. Kısır döngüleri bırakarak şimdi bölgemiz için el ele verme zamanıdır” dedi.

Turizm Haftası’nın Ortaca’da çeşitli etkinliklerle kutlanacağını açıklayan Kaymakamı Mustafa Gürdal da, “Gerek il yönetiminin gerekse bizleri yapmış olduğu çalışmalar sonunda bu yıl itibariyle turizm kapasitesinin şimdiden kıpırdağı bilgileri elimize ulaşmaktadır. Bölgeye yapılan yatırımlar Sarıgerme ve Dalyan başta olmak üzere her geçen yıl yatak kapasitesinin çoğalması ile bunun yanı sıra hizmet kalitesinin yükselmesi ile beraber ilçemize daha çok turist gelmektedir. Yapılan çalışmalarla bu yıl bölgede hanutçulukla mücadele ederek gelen yerli ve yabancı misafirleri daha iyi ağırlayacağız. Dalyan da Kanal üzerine valilikçe yapılan denetim bürosunun önümüzdeki günlerde hizmete girmesi ile teknecilerimizin de denetimli bir şekilde yolcu taşıması sorunu da çözülmüş olacaktır. Turizm haftası herkese hayırlı olur inşallah” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Özalp İlköğretim Okulu minik öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları ve Ortaca Ahmet Ateş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibi folklor gösterimi yapıldı. Özalp İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu koro Müzik Öğretmenleri eşliğinde halk müziği ziyafetini sundu. Her yıl yapılan geleneksel pilav günü sunumu yapıldı gelen konuklara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?